Νέες προσθήκες στην αγαπημένη συλλογή Overseas

Δυναμικά, sporty και συχνά με την παρουσία απαιτητικών complications (που φτάνουν ως το tourbillon), τα ρολόγια της συλλογής Overseas συνοψίζουν την ιδέα της casual κομψότητας.

Η μεγάλη τους απήχηση οφείλεται πάνω απ’ όλα στον σχεδιασμό τους, γι’ αυτό απαιτείται πολλή σκέψη όταν η συλλογή πρόκειται να υποδεχτεί μια νέα complication: στην προκειμένη περίπτωση τη signature ένδειξη της ημερομηνίας με δείκτη retrograde. Το εγχείρημα ήρθε εις πέρας με επιτυχία: συνδυάζοντας τον sporty-chic χαρακτήρα με την άριστη αναγνωσιμότητα και την τέλεια ισορροπία στη διάταξη των ενδείξεων, το καντράν του νέου Overseas είναι λακαρισμένο σε μπλε χρώμα, με όμορφα κοντράστ ανάμεσα στη μινουτιέρα με το βελούδινο φινίρισμα και το σατινέ κέντρο.

Η πρώτη retrograde ένδειξη της συλλογής συνδυάζει το τόξο με τις διαβαθμίσεις της ημερομηνίας που εκτείνεται από το 9 ως το 3 με έναν κεντρικό κυανωμένο δείκτη. Ακριβώς απέναντι έχει τοποθετηθεί η ένδειξη των φάσεων της σελήνης, η οποία απαιτεί χειροκίνητη διόρθωση κάθε μόλις 122 χρόνια, ενώ περιλαμβάνει και ένδειξη ηλικίας της σελήνης, με διαβαθμίσεις από το 0 ως το 29 1/2 (όση είναι η διάρκεια της περιστροφής της γύρω από τη Γη).

Το ρολόι λειτουργεί με τον αυτόματο Caliber 2460 R31L/2, ο οποίος αποτελείται από 275 εξαρτήματα. Εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 27 λίθους και προσφέρει power reserve 40 ωρών, ενώ φέρει τη Σφραγίδα της Γενεύης. Κατασκευασμένη από ατσάλι, η κάσα με τη χαρακτηριστική εξάγωνη στεφάνη που ανακαλεί τον σταυρό της Μάλτας, έχει διάμετρο 41mm, ενώ το πίσω μέρος της είναι ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού, από το οποίο διακρίνεται o ρότορας από χρυσό 22Κ, διακοσμημένος με το ρόδο της πυξίδας, ως αναφορά στο πνεύμα του ταξιδιού που πρεσβεύει η συλλογή.

Περιλαμβάνει δακτύλιο από μαλακό σίδηρο, που προστατεύει τον μηχανισμό από τα μαγνητικά πεδία. Χαρακτηριστικό είναι και το ατσάλινο μπρασελέ, με συνδέσμους σε σχήμα μισού σταυρού της Μάλτας. Αδιάβροχο ως τα 50μ., το ρολόι συνοδεύεται με εφεδρικά λουράκια από calfskin και rubber σε μπλε χρώμα.

More Stories
Δύο νέα μοντέλα στην οικογένεια IWC Ingenieur