Breitling Top Time Triumph

Νέα συνεργασία: Breitling Χ Triumph

Η νέα τολμηρή συνεργασία της Breitling με την μάρκα μοτοσυκλετών αντλεί έμπνευση από την κουλτούρα των café-racer της δεκαετίας του ’60

 

Στα μέσα της δεκαετίας του 1960, οι αγώνες ταχύτητας είχαν φανατικό κοινό, φέρνοντας στο προσκήνιο τους “café-racers”, δηλαδή τις όμορφες μοτοσυκλέτες που μετέφεραν τους αναβάτες τους από το ένα μοντέρνο café στο άλλο.

Triumph Speed Twin Breitling Limited Editon

 

 

 

Ο Willy Breitling εμπνεύστηκε από αυτή τη τάση, και δημιούργησε το Breitling Top Time, έναν αντισυμβατικός χρονογράφος σχεδιασμένος για «νέους και δραστήριους επαγγελματίες». Πολύ σύντομα έγινε το αγαπημένο ρολόι τόσο ανδρών όσο και γυναικών που έλκονται εξίσου από τις τολμηρές αναλογίες του ρολογιού και την έμπνευση πίσω του.

Breitling Top Time Triumph

Σήμερα, το πνεύμα αυτό αποτελεί την έναρξη της νέας συνεργασίας μεταξύ της Breitling και της βρετανικής μάρκας μοτοσικλετών Triumph. Με ιστορία 120 ετών, η Triumph συνδυάζει την ιστορική δεξιοτεχνία με τη σύγχρονη σχεδίαση για να δημιουργήσει τις κλασικές της μοτοσυκλέτες. «Η κληρονομιά της Triumph και η μοντέρνα ρετρό αισθητική της είναι μόνο δύο από τα πολλά κοινά που έχουμε», δήλωσε ο Georges Kern, CEO της Breitling. «O συνδυασμός παράδοσης και τεχνολογία είναι απόλυτα εναρμονισμένος με τις επιδιώξεις μας».

Για την πρώτη τους συνεργασία, η Breitling Δημιούργησε το Top Time Triumph με ένα χαρακτηριστικό φινίρισμα που θυμίζει παπιγιόν στο καντράν, το οποίο έχει υιοθετήσει με το παρατσούκλι “the Zorro dial” από τους συλλέκτες ρολογιών Top Time παγκοσμίως.  Παράλληλα, Triumph λανσάρει 270 μοτοσυκλέτες με το ίδιο όνομα, Speed ​​Twin Breitling Limited Edition – των οποίων οι αγοραστές θα έχουν το προνόμιο να αποκτήσουν μια ειδική έκδοση του μοντέλου το οποίο θα φέρει καντράν sunray καθώς και χάραξη στο back με τον μοναδικό αριθμό της αντίστοιχης μοτοσυκλέτας. Οι παραγγελίες για τα συγκεκριμένα μοντέλα θα πρέπει να υποβληθούν στην Triumph ως τις 22 Αυγούστου 2022.

Το μπλε χρώμα στο καντράν των ρολογιών κλέβει τη παράσταση.  Ως χρώματα αναφοράς χρησιμοποιήθηκαν οι αποχρώσεις από την Triumph Thunderbird 6T του 1951 και από το Breitling Top Time Ref. 815 από τη δεκαετία του 1970. Την εικόνα συμπληρώνουν τα λογότυπα της Breitling και της Triumph, τοποθετημένα στο 12 και το 6 αντίστοιχα.

 

 

Το καντράν φιλοξενείται σε κάσα διαμέτρου 41mm από ατσάλι, αδιάβροχη στα 30 μέτρα, και είναι χαραγμένες με ένα λεπτομερές σχέδιο του κινητήρα της Triumph. Τα ρολόγια εξοπλίζει ο in-house Caliber 23, o οποίος φέρει πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC και προσφέρει power reserve 48 ωρών. Συνδυάζονται με μαύρο δερμάτινο λουράκι σε στυλ “racing”.

Περισσότερες πληροφορίες για τη μάρκα εδώ.

More Stories
Το ρολόι με τους δείκτες στη στεφάνη