Νέα ηχηρή συνεργασία: Swatch x Blancpain

Μετά το Moonswatch και την επιτυχία του, ήρθε η ώρα για ένα άλλο εμβληματικό ρολόι Swatched-out, το εμβληματικό Fifty Fathoms από την Blancpain. Οι έξι εκδοχές του θα είναι διαθέσιμες από αύριο στις boutique Swatch.

Με το όνομα Swatch x Blancpain Bioceramic Scuba Fifty Fathoms, η μάρκα αποκαλύπτει τη δική της εκδοχή ενός απ΄τα πιο παλιά και αγαπητά καταδυτικάρολόγια, τα Blancpain Fifty Fathoms. Το πρωτότυπο μοντέλο γεννήθηκε το 1953, και γιορτάζει φέτος τα 70 χρόνια του. Η Swatch διάλεξε την κατάλληλη χρονική στιγμή για να λανσάρει την προσιτή έκδοση του Fifty Fathoms, από τη μια συνδυάζοντας το λανσάρισμα με την επέτειο του εμβληματικού Blancpain αλλά και ύστερα από τον σάλο που προκάλεσε η προηγούμενη συνεργασία της με την Omega.  Oι δύο μάρκες ανήκουν στο ίδιο group, όπως και η Omega, οπότε δεν τίθεται κανένα θέμα ανταγωνισμού μεταξύ τους, και φυσικά οι τιμές τους βρίσκονται σε τελείως διαφορετικά επίπεδα. Μέσω των συνεργασιών της, η Swatch δίνει την δυνατότητα στο κοινό να ανακαλύψει τις νέες τεχνολογίες που εισάγει στα ρολόγια της τα τελευταία χρόνια. Ανυπομονούμε να δούμε τι νέο θα ετοιμάσει στο μέλλον.

Η σχεδίαση του μοντέλου ακολουθεί πιστά αυτή του πρωτότυπου μοντέλου με πανομοιότυπο σχήμα κάσας, ίδια στεφάνη, τα προστατευτικά της κορώνας, τα πλαϊνά της κάσας και τα lugs. Η σχεδίαση παραμένει πιστή ακόμα και στις διαστάσεις με τη διάμετρο να έρχεται στα 42,3 mm και το πάχος στα 14,4 mm. Στο πλάι φέρει ακόμη και ένα λογότυπο Swatch, όπως το κλασικό Fifty Fathoms έχει χαραγμένο το Blancpain στην αριστερή πλευρά της κάσας του. Η κορώνα φέρει τα λογότυπα και των δύο μαρκών.

Η κάσα είναι κατασκευασμένη από Bioceramic – διαθέσιμο σε 5 διαφορετικά χρώματα – μπεζ, κίτρινο-πορτοκαλί, μπλε, πράσινο ή λευκό, με έμπνευση τους 5 ωκεανούς (Αρκτικός, Ειρηνικός, Ατλαντικός, Ινδικός και Ανταρκτική). Tο κρύσταλλο είναι κατασκευασμένο από υλικό βιολογικής προέλευσης με επίστρωσηπου ενισχύει την αντοχή στις γρατζουνιές και πλήρως λειτουργική καταδυτική στεφάνη, η οποία διαθέτει ένθετο με φωσφορίζουσα κλίμακα των λεπτών που μιμείται το ένθετο από ζαφείρι που βρίσκεται στο κλασικό Fifty Fathoms. To ρολόι είναι αδιάβροχο στα 91 μέτρα ή αλλιώς 50 οργιές – δηλαδή Fifty Fathoms.

Όλα τ αμοντέλα διαθέτουν ντεγκραντέ καντράν που βασίζεται στο σχέδιο των Fifty Fathoms, με πανομοιότυπους δείκτες και ενδείξεις.  Εκτός από τα χρώματα, κάθε έκδοση έχει ελαφρώς διαφορετική προσωπικότητα:

  • Arctic Ocean – μπεζ κάσα, πορτοκαλί στεφάνη, ζεστό μπεζ καντράν με ντεγκραντέ, λογότυπο No-Radiation, χωρίς ημερομηνία, πορτοκαλί λουράκι NATO
  • Antarctic Ocean – κάσα σε λευκό του πάγου, γκρι στεφάνη, δροσερό γκρι καντράν, ένδειξη υγρασίας Mil-Spec χωρίς ημερομηνία, γκρι και μπλε λουράκι NATO
  • Pacific Ocean – κίτρινο-πορτοκαλί κάσα, μαύρη στεφάνη, λευκό προς μαύρο ντεγκραντέ καντράν, ένδειξη ημερομηνίας, μαύρο και πορτοκαλί λουράκι NATO
  • Atlantic Ocean – μπλε κάσα, μπλε στεφάνη, μπλε καντράν, ένδειξη ημερομηνίας, μπλε λουράκι NATO
  • Indian Ocean – πράσινη κάσα, μαύρη στεφάνη, πράσινο καντράν, ένδειξη ημερομηνίας, μαύρο και πράσινο λουράκι NATO

Η Swatch επέλεξε να εξοπλίσει αυτά τα ρολόγια με αυτόματο μηχανισμό. Κατά την επανακυκλοφορία της Blancpain, ο Jean Claude Biver δημιούργησε το μότο «Δεν υπήρξε ποτέ Blancpain ρολόι με μηχανισμό quartz. Και δεν θα υπάρξει ποτέ» και αυτό το σεβάστηκε και η Swatch. Εξόπλισε τα ρολόγια με το μηχανισμό Sistem51, τον πρώτο και μοναδικό αυτόματο μηχανισμό της, ο οποίος προσφέρει power reserve 90 ωρών και φέρει ένα αντιμαγνητικό ελατήριο Nivachron. Το πίσω μέρος του ρολογιού αποκαλύπτει την ψηφιακή εκτύπωση με παράσταση από τον υποθαλάσσιο κόσμο τόσο στον ρότορα όσο και στις γέφυρες.

Και οι 5 αναφορές φοριούνται σε ένα λουράκι ΝΑΤΟ κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα δίχτυα ψαρέματος που έχουν αφαιρεθεί από τη θάλασσα, κλειστό με πόρπη και θηλιές Bioceramic. Τα ρολόγια θα παρουσιαστούν σε ειδική θήκη κατάδυσης.

Η τιμή έχει οριστεί στα €390, ενώ για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επισκεφτείτε την Swatch.

More Stories
ICE WATCH: Ice Glam Secret