Η ΗΥΤ επιστρέφει στο προσκήνιο στα χέρια του Davide Cerrato

Ο βετεράνος της Tudor και της Richemont φέρνει στο τραπέζι την εμπειρία του, και αναλαμβάνει να αναστήσει την πρωτοποριακή HYT

Ο Davide Cerrato βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της βιομηχανίας ρολογιών εδώ και χρόνια. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Panerai και σύντομα βρέθηκε υπεύθυνος για την κυκλοφορία του αρχικού Heritage Black Bay της Tudor το 2012. Συνέχισε την καριέρα του στη Montblanc, και πλέον ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην ΗΥΤ.

Ως Διευθύνων Σύμβουλος και δημιουργικός διευθυντής της HYT, η οποία αναδύθηκε από τις στάχτες της, ο Cerrato δίνει νέα κατεύθυνση σε μία από τις πιο καινοτόμες ανεξάρτητες ωρολογοποιίες παγκοσμίως, γνωστή για την εξαιρετικά τεχνική χρήση του υγρού ως μέσο για να διαβάζεται η ώρα. Η ιστορία της μάρκας ξεκινά με την ίδρυσή της το 2012, και ενώ ήταν τόσο δημοφιλής παρά την σύντομη ιστορία της, δεν κατάφερε να επιβιώσει της πανδημίας, με αποτέλεσμα να πτωχεύσει τον Μάρτιο του 2021.

Η αναβίωση της μάρκας ξεκινά με ένα νέο ρολόι, το Hastroid, για τη δημιουργία του οποίου ο Cerrato βρήκε έμπνευση σε μια πιο απόκοσμη και, παραδόξως επίκαιρη, δραστηριότητα: τα ταξίδια στο διάστημα, τα οποία χαρακτηρίζονται τόσο από τη ρευστότητα που κυλά στο αίμα της μάρκας, όσο και από την εξαιρετική και προηγμένη τεχνολογία. Για η δημιουργία του ρολογιού ο Cerrato βασίστηκε στον παρακάτω “mood board”, με βασικούς πυλώνες το εμβληματικό υγρό, το οποίο έρχεται σε φωταυγή εκδοχή, το μεγάλο κυρτό κρύσταλλο ζαφειριού, που δίνει μια αίσθηση μεγέθυνσης στο καντράν και το κυψελωτό εξαγωνικό πλέγμα, που εμφανίζεται συχνά στα διαστημικά αεροσκάφη.

Το Hastroid είναι ένα πλήρως ανασχεδιασμένο και πιο συμπαγές πακέτο για τη διάσημη τεχνολογία ένδειξης της ώρας μέσω του υγρού της HYT και θα περιοριστεί σε μόλις 27 τεμάχια, ενώ έρχεται στην απόχρωση Green Nebula. Το μοντέλο φοράει επανασχεδιασμένη κάσα με πάχος περίπου 13mm, κατασκευασμένη από μια μίξη carbon με τιτάνιο για ελαφριά αίσθηση στον καρπό. Ο μηχανισμός είναι ο 501-CM που έχει σχεδιαστεί από τον Eric Coudray και προσφέρει power reserve 72 ωρών. Το ρολόι συνδυάζεται με μαύρο λουράκι από rubber,  το οποίο φέρει ένθετο από δέρμα alcantara σε πράσινο χρώμα, ενώ είναι αδιάβροχο στα 50 μέτρα.
Δείτε περισσότερα εδώ.
More Stories
H σπάνια τριλογία της A. Lange & Söhne