ΒREAKING NEWS: Η Rolex εξαγόρασε την Bucherer

Η Rolex αγόρασε την Bucherer, έναν από τους μεγαλύτερους οίκους πώλησης πολυτελών ρολογιών παγκοσμίως.

Με 15 showrooms στην Ελβετία, πάνω από 30 καταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, πέντε στη Γερμανία, πέντε στο Ηνωμένο Βασίλειο και μερικά από τα πιο διάσημα ακίνητα στη Γαλλία, την Αυστρία και τη Δανία, η Bucherer είναι ηγέτης στην αγορά του πολυτελούς ρολογιού. Συνολικά, διαθέτει πάνω από 100 σημεία πώλησης παγκοσμίως, τα μισά από τα οποία πωλούν ρολόγια Rolex ενώ 48 απο αυτά πωλούν και ρολόγια Tudor.

Η Bucherer θα συνεχίσει να συναλλάσσεται με το όνομά της και να λειτουργεί ανεξάρτητα, αναφέρει η δήλωση της Rolex που κοινοποιήθηκε κατά την ανακοίνωση της εξαγοράς. «Μετά την επιλογή του Jörg Bucherer, ελλείψει άμεσων απογόνων, να πουλήσει την επιχείρησή του, η Rolex αποφάσισε να την εξαγοράσει», αναφέρει η δήλωση. Το τίμημα της εξαγοράς δεν έχει κοινοποιηθεί, αλλά η αξία της Bucherer υπολογίζεται να ξεπερνά τα 4,5 δις δολάρια.

Η διοίκηση της Bucherer θα παραμείνει αμετάβλητη, αλλά η εταιρεία θα ενσωματωθεί στη λειτουργία του ομίλου Rolex μόλις οι αρχές ανταγωνισμού εγκρίνουν την εξαγορά.  «Αυτή η κίνηση αντανακλά την επιθυμία της Rolex να διαιωνίσει την επιτυχία της Bucherer και να διατηρήσει τους στενούς δεσμούς συνεργασίας που συνδέουν και τις δύο εταιρείες από το 1924». Πολλές μάρκες έχουν ήδη καλωσορίσει την εξαγορά, με πρώτες αυτές που ανήκουν στο Swatch Group.

More Stories
H τέλεια ασυμμετρία διά χειρός Marco Bicego