Διαβάστε στο τεύχος που κυκλοφορεί: Masterpiece of Complexity

Vacheron Constantin

Συνδυάζοντας 11 complications, το διπλής όψεως Dual Moon Grand Complication είναι το νέο έργο τέχνης του atelier Les Cabinotiers

 

Η αρχική πρόθεση πίσω από τη δημιουργία του Dual Moon Grand Complication ήταν να δοθεί ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην ένδειξη των φάσεων της σελήνης, η οποία συνήθως υποβιβάζεται στο φόντο του layout των ενδείξεων.

Το αποτέλεσμα, με την υπογραφή του atelier Les Cabinotiers, είναι μια υπέροχη grand complication που ενσωματώνει 11 λειτουργίες (μεταξύ των οποίων tourbillon, minute repeater και διηνεκές ημερολόγιο), θέτοντας την κομψότητα στην υπηρεσία της αναγνωσιμότητας.

Δίδυμα φεγγάρια

Στο πρόσωπο του ρολογιού, την προσοχή κερδίζει η διπλή ένδειξη των φάσεων της σελήνης (στο Βόρειο και το Νότιο Ημισφαίριο), εκτελεσμένη με λεπτό γούστο και αίσθηση ρεαλισμού, σύμφωνα με μια διαδικασία εννέα σταδίων που προϋποθέτει 56 ώρες προσεκτικής δουλειάς. Ο νυχτερινός ουρανός είναι ένας θολωτός δίσκος από τιτάνιο, τοποθετημένος στον ίδιο άξονα με τους δείκτες για την ώρα και τα λεπτά. Ο δίσκος αυτός εκτελεί μία περιστροφή ανά 59 ημέρες, 12 ώρες και 45 λεπτά, σύμφωνα με τη διάρκεια των συνοδικών μηνών, ενώ περιβάλλεται από κλίμακα διαβαθμισμένη από το 1 ως το 29 1/2, στην οποία ο χρήστης διαβάζει την ηλικία του φεγγαριού (τις ημέρες που έχουν περάσει από την τελευταία νέα σελήνη). Σε ζωηρή αντίθεση με το ασημί χρώμα του καντράν, ο υποβλητικός έναστρος ουρανός έχει υποστεί επεξεργασία PVD και φέρει δύο επιροδιωμένα φεγγάρια χαραγμένα με διαμάντι. Το σύνολο λάμπει κάθε φορά διαφορετικά, ανάλογα με τη γωνία υπό την οποία συλλαμβάνει το φως.

Διαβάστε τη συνέχεια στο καλοκαιρινό τεύχος του Chronos Plus. (Τεύχος 46)

More Stories
H Corum παρουσιάζει τη συλλογή Bubble