Η Hublot στον κόσμο των NFTs

H πρώτη NFT δημοπρασία ενός υπερπολυτελούς ρολογιού αποτελεί ήδη ιστορία.

Για να καταλάβει κανείς εύκολα τι αφορά το νέο, άκρως πρωτοποριακό για τον κόσμο της υψηλής ωρολογοποιίας, εγχείρημα της Hublot θα πρέπει πρώτα να γνωρίζει μια πολύ καινούργια πληροφορία που αφορά το NFT. Tα NFTs ή non-fungible tokens είναι ψηφιακά έργα τέχνης ή περιουσιακά στοιχεία, που μπορεί να αποτελούνται από μια ευρεία γκάμα άυλων συλλεκτικών έργων (JPG, gif, video) τα οποία, μέσω δημοπρασιών, μπορούν να φτάσουν να αξίζουν αρκετά εκατομμύρια δολάρια.

Στον ψηφιακό κόσμο του Διαδικτύου και των κρυπτονομισμάτων, ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα της επένδυσης σε ψηφιακά «περιουσιακά στοιχεία», σε αντίθεση με ένα κλασικό συλλεκτικό αντικείμενο, είναι οι πληροφορίες που το συνοδεύουν και το κάνουν να είναι απόλυτα διακριτό από οποιοδήποτε άλλο NFT.

Πριν δύο μήνες, η Hublot ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την ελβετική εταιρεία WISeKey και την πρώτη δημοπρασία ενός ρολογιού NFT, η οποία φαίνεται να ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην Υψηλή Ωρολογοποιία. Ο Jean-Claude Biver γράφει ξανά ιστορία, αυτή τη φορά επιλέγοντας το Bigger Bang All Black Tourbillon Chronograph «Special Piece», προκειμένου να γίνει το πρώτο ψηφιακό ρολόι NFT της ιστορίας.

Jean-Claude Biver

Σύντομα, το μοντέλο θα έχει το δικό του, απολύτως πιστό αντίγραφο, ή μάλλον τον δικό ψηφιακό σωσία, και θα είναι το πρώτο πολυτελές ρολόι που θα λειτουργεί στον κυβερνοχώρο με πιστοποιημένη ιδιοκτησία και αυθεντικότητα. Mε την τεχνογνωσία της WISeKey, η δημιουργία ενός Digital Twin του Bigger Bang All Black Tourbillon Chronograph εμπεριέχει και τις ανάλογες ετικέτες οι οποίες, όταν τοποθετούνται σε οποιοδήποτε προϊόν, μπορούν να ελέγχονται από ένα κινητό με λειτουργία NFC για παράδειγμα, και να παρακολουθούνται με ασφάλεια επιβεβαιώνοντας την γνησιότητα του προϊόντος σαν ενσωματωμένο ePassport.

 Περισσότερες πληροφορίες για την Hublot εδώ.

More Stories
Τα νέα μοντέλα μοντέλα της Baume et Mercier