Το νέο Three Bridges της Girard-Perregaux ντύνεται στα κόκκινα

H μάρκα παρουσιάζει το νέο της μοντέλο Tourbillon with Three Gold Bridges Ruby Heart, γεννημένο από αληθινή, παντοτινή αγάπη

 

Η ρομαντική ένωση μεταξύ του Constant Girard και της Marie Perregaux αποτέλεσε την έμπνευση για αυτό το εντυπωσιακό μοντέλο που παρουσιάστηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2022, την παγκόσμια ημέρα των ερωτευμένων.

Το εμβληματικό Three Bridges, που πρωτοεμφανίστηκε το 1889 στο ιστορικό ρολόι τσέπης La Esmeralda, επιλέχθηκε για να ενσαρκώσει την αγάπη των ιδρυτών της μάρκας, ενσωματώνοντας ακόμα ένα στοιχείο από την ιστορία της Girard-Perregaux.

 

Κομψό αλλά επιβλητικό το Tourbillon with Three Gold Bridges Ruby Heart συνδυάζει tourbillon, την απόλυτη ένδειξη της ακρίβειας ενός ρολογιού, τρεις χρυσές γέφυρες, οι οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί και ως αισθητικά στοιχεία στο καντράν πέραν της λειτουργικότητάς τους στο μηχανισμό και το κόκκινο χρώμα του ρουμπινιού, που αποτελεί το χρώμα του πάθους.

 

 

Ο Patrick Pruniaux, CEO της manufacture αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με αυτό το μοντέλο, εξυμνούμε το εμβληματικό Tourbillon with Three Gold Bridges, αλλά το έχουμε παρουσιάσει σε κομψότερη έκδοση για να έρθει σε μικρότερες αναλογίες. Στην αρχή της παραγωγής του μοντέλου, κοιτάξαμε στο παρελθόν μας και αντλήσαμε έμπνευση από τη ρομαντική ιστορία μεταξύ του Constant Girard και της Marie Perregaux. Επιλέξαμε να συνδυάσουμε το tourbillon, μια δημοφιλή complication με μια καρδιά από ρουμπίνι και άλλους πολύτιμους λίθους. Κατά την άποψή μου, το αποτέλεσμα αποτελεί μια όμορφη έκφραση αγάπης».

Το μοντέλο έρχεται με κάσα από ροζ χρυσό 18Κ, με διάμετρο μόλις 38mm. Στεφάνη και lugs έχουν διακοσμηθεί με 56 διαμάντια κοπής brilliant (1.25 ct) και 18 ρουμπίνια κοπής brilliant (0,36 ct) τοποθετημένα στρατηγικά, ώστε να μη διακόπτεται η ροή του κόκκινου χρώματος από το καντράν προς το λουράκι. Η κορώνα έχει σεταριστεί με ruby heart κοπής cabochon.

Το καντράν έχει δημιουργηθεί από σκαλιστό ruby heart, φυσικό υλικό που σχηματίζεται στο κέντρο της πέτρας ζωϊσίτης. Αφού επιλεχθούν προσεχτικά για την ποιότητα και την όψη τους, οι πέτρες κόβονται σε λεπτές πλάκες, σχηματίζονται και φινίρονται. Το αποτέλεσμα μιλά από μόνο του, ένα φόντο πλούσιο σε λεπτομέρειες που αναδεικνύει την ομορφιά των χρυσών γεφυρών.

Οι τρεις γέφυρες έρχονται σε πιο κομψό μέγεθος, γυαλισμένες σε όλο τους το πλάτος, εκτός από τα τελειώματά τους τα οποία φέρουν σατινέ φινίρισμα. Πίσω από τη πρώτη γέφυρα βρίσκεται το βαρέλι διακοσμημένο με δίσκο από λευκό χρυσό, σκαλιστό στο χέρι. Κάτω από τη μεσαία γέφυρα ο χρήστης μπορεί να διακρίνει τον τροχό της ώρας, ενώ το tourbillon έχει τοποθετηθεί στο 6, όπου βρίσκεται και η τελευταία γέφυρα.

Ο αυτόματος μηχανισμός προσφέρει power reserve 50 ωρών, πραγματοποιεί 21.600 ταλαντώσεις/ώρα και φέρει ένδειξη ώρας, λεπτών και μικρών δευτερολέπτων στο tourbillon.

 

Το ρολόι θα είναι διαθέσιμο σε περιορισμένη έκδοση 3 κομματιών, αδιάβροχο στα 30 μέτρα και συνδυάζεται με κόκκινο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα, ενώ με την αγορά του δίνεται επιπλέον λουράκι σε μαύρο χρώμα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Girard-Perregaux εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος Patseas

More Stories
Διορισμός νέου CEO στην Tag Heuer