Το δυναμικό come-back του Casquette της Girard-Perregaux

H manufacture αναβιώνει έναν θρύλο, το εμβληματικό Casquette επιστρέφει σε κεραμικό και τιτάνιο

 

Η παραγωγή του Casquette ξεκίνησε το 1976 και διήρκησε έως το 1978. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ,η Girard-Perregaux κατασκεύασε 8200 κομμάτια του τόσο πρωτοποριακού για την εποχή quartz ρολογιού. Σήμερα, το πρωτότυπο Casquette είναι ιδιαίτερα περιζήτητο από συλλέκτες και λάτρεις της μάρκας και του ρετρό στυλ. Το νέο Casquette 2.0, δίνει έμφαση στην ποιότητα των υλικών και την εργονομία, διατηρώντας το στυλ του original μοντέλου.

Η κάσα του είναι ανθεκτική στα χτυπήματα και τις γρατζουνιές καθώς συνδυάζει μαύρο κεραμικό με τιτάνιο Grade 5, τα οποία είναι υποαλλεργικά και ελαφριά, φέρνοντας το βάρος του ρολογιού μόλις στα 107 gr. H κάσα έχει διακοσμηθεί με το ανάγλυφο λογότυπο GP του 1976, ίδιο με του πρωτότυπου μοντέλου, ενώ η ψηφιακή οθόνη που δείχνει την ώρα προφυλάσσεται από κρύσταλλο ζαφειριού.

Το 2021, η Girard-Perregaux, σε συνεργασία με το Bamford Watch Department, δημιούργησε ένα μοναδικό κομμάτι Casquette for Only Watch για τη φιλανθρωπική δημοπρασία Only Watch, με κάσα από carbon και τιτάνιο, το οποίο πουλήθηκε έναντι 100.000 CHF. Το ρολόι εξόπλιζε ο νέος Calibre GP03980, ο οποίος υποστηρίζει ώρες, λεπτά, δευτερόλεπτα, ενδείξεις ημερομηνίας, μήνα και έτους, λειτουργία χρονογράφου, δεύτερης χρονικής ζώνης και secret date. Ο ίδιος μηχανισμός τοποθετήθηκε και στο Casquette 2.0.

To ρολόι ολοκληρώνεται με μαύρο λουράκι από rubber και διατίθεται έναντι 4.700€ σε περιορισμένη έκδοση 820 κομματιών.

Βρείτε το στα κοσμηματοπωλεία Patseas.

More Stories
Το βίντεο της Hublot από το Tour Auto 2014