Το νέο UR-112 Aggregat Odyssey της Urwerk

Το νέο UR-112 Aggregat Odyssey εμφανίζεται σαν μια βροχή από μέταλλο στην νυχτερινό ουρανό

Η τελευταία εξέλιξη του UR-112 διέρχεται με νέα λαμπερή κάσα από τιτάνιο και ατσάλι. Με αυτή τη περιορισμένη έκδοση η URWERK ξεπερνά τα όριά της περισσότερο από ποτέ, σχεδιάζοντας αυτό το άκρως διαστημικό μοντέλο.

Για τη δημιουργία του η μάρκα εμπνεύστηκε από το λαμπερό βασιλικό αεροσκάφος J-type 327 της πριγκίπισσας Πάντμε Αμιντάλα, τα μεγάλα στρογγυλά μάτια του Archie, του αερόπλοιου-κουκουβάγια από το Watchmen, το αεροδυναμικό σχήμα του μαχητικού σκάφος Bird of Prey της φυλής Klingon, και τις αυλακώσεις του θρυλικού Battlestar Galactica.

Το μοντέλο διαθέτει αμέτρητες επιφάνειες, επίπεδες, καμπυλωτές, αυλακωτές, βιδωτές, οι οποίες συνδυάζονται αρμονικά, συνθέτοντας την πολύπλοκη κάσα με διαστάσεις 42x52x16 mm. Διαδέχεται το UR-112 Aggregat Two-Tone, και υιοθετεί και αυτό το ανοιγόμενο κάλυμμα.  Ανοίγει κατακόρυφα, και παρέχει πρόσβαση στις ενδείξεις του power reserve και των ψηφιακών δευτερολέπτων. Το πάνω μέρος του είναι γυαλισμένο με όψη καθρέφτη ενώ στο μέταλλο κεντρικά έχει πραγματοποιηθεί σατινέ επεξεργασία με αμμοβολή. Το κάλυμμα αποτελείται από δύο ατσάλινα φτερά που ταιριάζουν τέλεια στο σώμα του ρολογιού.

Κάθε ζώνη, κάθε χώρος, κάθε στοιχείο έχει τη δική του υφή, το δικό του φινίρισμα, τη δική του γλώσσα. Ο Martin Frei, συνιδρυτής της URWERK και επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού, είπε για το μοντέλο: “Είμαι αρκετά τυχερός που βιώνω τη γέννηση των δημιουργιών μας από πρώτο χέρι – στα εργαστήρια και σε κοντινή απόσταση με τους ωρολογοποιούς μας. Είμαι μάρτυρας της τελικής συναρμολόγησης. Βλέπω το υλικό να ζωντανεύει, και τα φινιρίσματα που υπήρχαν μόνο στο μυαλό μου υλοποιούνται μπροστά στα μάτια μου. Όπως οι πινελιές του μολυβιού που σχεδιάζουν και τελειοποιούν τα περιγράμματα του ρολογιού στο χαρτί, τα ίχνη της εργασίας στο τιτάνιο και το ατσάλι καθιστούν τη δημιουργική εργασία ορατή. Στη συνέχεια, χρειάζεται όλη η μαγεία και η μαεστρία του χεριού του τεχνίτη για να μεταγραφεί αυτό το συναίσθημα στο τελικό προϊόν, το οποίο φέρνει στη ζωή όλες αυτές τις επξεργασίες. Στην περίπτωση του UR-112, ήταν μια ιδιαίτερα χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία, μια πραγματική οδύσσεια, που μας έδωσε τη δυνατότητα να μετατρέψουμε την ανθεκτική πρώτη ύλη σε ένα καταπληκτικό τελικό προϊόν».

Η ώρα και τα λεπτά διαβάζονται από τα δύο παράθυρα-μάτια στο μπροστινό μέρος τους ρολογιού, με jumping hours και ψηφιακά λεπτά. Την δυνατότητα αυτή παρέχει ο αυτόματος μηχανισμός UR-13.01, o οποίος προσφέρει power reserve 48 ωρών, πραγματοποίει 28.800 ταλαντώσεις/ώρα και φέρει 66 λίθους.

Είναι αδιάβροχο στα 30 μέτρα και συνδυάζεται με μαύρο λουράκι.

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

More Stories
H Hautlence βάζει χρώμα στα Avant Garde