Η ιστορική Universal Genève περνά στα χέρια της Breitling

Μια στρατηγική κίνηση που υπόσχεται να αναβιώσει το κύρος μιας σπουδαίας manufacture d’horlogerie.

 

Με έτος ίδρυσης το 1894, η Universal Genève υπήρξε γνωστή για τους in-house μηχανισμούς και τα μυθικά μοντέλα της: το Cabriolet με τη στρεπτή κάσα, το Polerouter, που σχεδίασε ο Gérald Genta τη δεκαετία του 1950, και όλων των ειδών τους χρονογράφους της, που είναι ακόμη περιζήτητοι από τους συλλέκτες.

Με την έλευση της κρίσης του quartz, η σπουδαία αυτή μάρκα άλλαξε πορεία, περνώντας, το 1989, στην κατοχή του ομίλου Stelux με έδρα το Χονγκ Κονγκ, ο οποίος διατήρησε την ιστορία της ζωντανή. Η απόκτησή της από την Breitling έχει σήμερα ως στόχο την αποκατάσταση του μεγαλείου της και την άφιξή της στη σύγχρονη εποχή.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι, αλλά συγχρόνως έχουμε πλήρη επίγνωση του έργου που έχουμε μπροστά μας και της μεγάλης κληρονομιάς που καλούμαστε να υποστηρίξουμε», δήλωσε ο CEO της Breitling, Georges Κern. «Η ανοικοδόμηση μιας μάρκας με τόσο πλούσια ιστορία δεν είναι κάτι που θα συντελεστεί γρήγορα. Είναι ένα εγχείρημα που απαιτεί σχολαστικότητα και αγάπη, το οποίο θα ξεδιπλωθεί τα επόμενα χρόνια. Μια ειδικά διορισμένη ομάδα θα ασχοληθεί με τον τρόπο που θα επιτρέψει στην Breitling και τη Universal Genève να λειτουργούν ως ξεχωριστά maisons».

More Stories
Επίδειξη Ready-To-Wear της Dior στη Μόσχα