Πώς θα εντοπίσετε ένα Rolex που δεν είναι αυθεντικό

Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά ρολόγια που δεν είναι αυθεντικά, ειδικά σε γνωστές μάρκες όπως είναι η Rolex και το βίντεο από τους Images Jewelers στο YouTube έρχεται να μας διαφωτίσει σχετικά. 

Ένα από τα στοιχεία που πρέπει να προσέξει κανείς είναι το εάν έχει μηχανικό μηχανισμό ή Quartz, κάτι το οποίο μπορεί να καταλάβει κανείς από τον χαρακτηριστικό ρυθμό με τον οποίο κινείται ο δείκτης των δευτερολέπτων. Ένα Rolex δεν θα έχει ποτέ quartz μηχανισμό. Ένα άλλο στοιχείο είναι το βάρος της κάσας του ρολογιού, όταν κανείς φορά το ρολόι στο χέρι του. Θα πρέπει να νιώθει ότι το ρολόι έχει στιβαρή κατασκευή και βάρος στο χέρι. 

Η κορώνα είναι ένα ακόμα στοιχείο που θα πρέπει να προσέξει ο επίδοξος αγοραστής ενός Rolex, όπου στο αυθεντικό μοντέλο, έχει γίνει περίτεχνος σχεδιασμός της κορώνας, με ανάγλυφο σχεδιασμό. Ένα άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο ενός αυθεντικού Rolex είναι το Cyclops lens που μεγενθύνει την ένδειξη της ημερομηνίας στο καντράν. Στα περισσότερα ψεύτικα Rolex αυτό δεν συμβαίνει. 

Ειδικά όσοι επιλέγετε να ψωνίσετε το ρολόι σας από το Διαδίκτυο, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και να μην παρασύρεστε από τυχόν προσφορές και χαμηλές τιμές. Εκτός και αν επιλέγετε το Watchlovers.gr, το οποίο πουλά εγγυημένα αυθεντικά ρολόγια σε όλες τις μάρκες και μπορείτε να το εμπιστευθείτε άφοβα!

Δείτε και το ακόλουθο βίντεο.

More Stories
Armani Exchange: Urban Culture