Δείτε σε βίντεο τη λειτουργία του HYT H1 Hydro Mechanics

Το HYT H1 Hydro Mechanics είναι το πρώτο υδραυλικό ρολόι χειρός στον κόσμο το οποίο δείχνει την ώρα με τη βοήθεια ενός υγρού, συγκεκριμένα ενός υδαρούς υγρού με φωσφορούχο υλικό (φλουορεσκε?νη) στο ένα δοχείο του και διαφανές κολλώδες υγρό στο άλλο δοχείο του.

Τα δύο δοχεία των υγρών βρίσκονται στο 6 και ενώ το πρώτο υγρό συμπιέζεται το δεύτερο εκτείνεται και το αντίθετο, με αποτέλεσμα την κίνηση του υγρού μέσα στον τριχοειδή σωλήνα. Καθώς οι ώρες περνούν, το υγρό με τη φλουορσκε?νη αυξάνει και προχωρά προς τα εμπρός. Η άνω καμπύλη του σωλήνα με σχήμα μισοφέγγαρου σηματοδοτεί το σημείο ρήξης με το άλλο υγρό στον σωλήνα.

Στις 18:00 το υγρό με τη φλουορεσκε?νη επανέρχεται στην αρχική του θέση, πηγαίνοντας προς τα πίσω. Οι δυο φυσούνες είναι κατασκευασμένες από ένα μαλακό κράμα υψηλής αντοχής, φτιαγμένο με ηλεκτροαπόθεση και κάθε μία από αυτές οδηγείται από ένα έμβολο.

Για να λειτουργήσει το σύστημα υπεύθυνος είναι ένας μηχανισμός κουρδιστός στο χέρι, ο Caliber HYT, που ωθεί ένα έκκεντρο, το οποίο με τη σειρά του ωθεί το έμβολο και ενεργοποιεί τις φυσούνες. Ο μηχανισμός εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις την ώρα, έχει 35 λίθους και power reserve 65 ώρες, υποστηρίζοντας υδραυλική retrograde ένδειξη της ώρας, λεπτά και μικρά δευτερόλεπτα.

Η περιγραφή της λειτουργίας του μηχανισμού προκαλεί εντυπώσεις, ακόμα περισσότερες εντυπώσεις προκαλεί το να βλέπει κανείς αυτό το αριστούργημα της υδραυλικής μηχανικής σε λειτουργία. Απολαύστε το.

 

More Stories
Αλλαγή στην ηγεσία της Rebellion Timepieces