Το Season 1 της De Bethune είναι ένα γλυπτό για το χέρι

Γλυπτό που φοριέται στον καρπό, το εικονιζόμενο ρολόι είναι το πρώτο που παρουσιάζει η De Bethune ύστερα από την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της από το Watchbox τον Αύγουστο – ένδειξη πως η ομάδα του Denis Flageollet θα συνεχίσει να πορεύεται σύμφωνα με την ίδια avant-garde φιλοσοφία που την έκανε γνωστή. Το Season 1 είναι επίσης αποτέλεσμα μιας πρόκλησης που έθεσε στην De Bethune ο αστέρας της βιομηχανίας hip-hop και λάτρης της ωρολογοποιίας Swizz Beatz – για τη δημιουργία ενός δείγματος «του φουτουριστικού της οράματος για την τέχνη της ωρολογοποιίας».

Το ρολόι είναι επανερμηνεία του Dream Watch 5 του 2014, μέλους μιας συλλογής με την οποία το maison επιτρέπει στον εαυτό του να πειραματίζεται ελεύθερα με τις φόρμες, τα υλικά και τα χρώματα. Έτσι, η κάσα του Season 1 κρατά το κυρτό, δελτοειδές σχήμα του Dream Watch 5, προσθέτοντας τώρα το στοιχείο της διαύγειας. Ειδήμων στην κατεργασία του κρυστάλλου ζαφειριού, από το οποίο έχει κατασκευάσει από δείκτες μέχρι εξαρτήματα μηχανισμών, η De Bethune χρωματίζει το υλικό μπλε και το ενθέτει σ’ έναν εξωσκελετό από τιτάνιο βαθμού 5, κυανωμένο σύμφωνα με μια αποκλειστική τεχνική και τέλεια γυαλισμένο με το χέρι.

Τα ένθετα από κρύσταλλο ζαφειριού είναι συνολικά επτά – το καθένα με διαφορετικές διαστάσεις και καμπύλες. Στο πρόσωπο του ρολογιού, ακριβώς στο κέντρο έχει τοποθετηθεί μια μικροσκοπική δίχρωμη σφαίρα για την ένδειξη των φάσεων της σελήνης. Αποτελούμενη από δύο γυαλισμένα ημισφαίρια από κυανωμένο ατσάλι και παλλάδιο, η κατοχυρωμένη αυτή complication χρειάζεται χειροκίνητη διόρθωση κατά μία σεληνιακή ημέρα κάθε… 1.112 χρόνια. Η ώρα διαβάζεται σε ψηφιακή μορφή μέσα από ένα τραπεζοειδές παράθυρο: η ώρα σε μορφή jumping hours και τα λεπτά με τη βοήθεια περιστρεφόμενου δίσκου.

Στην οπίσθια όψη του ρολογιού, το κρύσταλλο ζαφειριού μεγεθύνει τον Caliber DB2149 και το υψηλής ταχύτητας tourbillon που ανέπτυξε η De Bethune, το οποίο εκτελεί μία περιστροφή/30 δευτερόλεπτα – κινούμενο με διπλάσια ταχύτητα απ’ ό,τι ένα συμβατικό tourbillon. Εξαιρετικά ελαφρύ, αποτελείται από 63 μέρη και ζυγίζει μόλις 0,18γραμμ. Το επίσης ανεπτυγμένο in-house, αυτορυθμιζόμενο  διπλό βαρέλι εξασφαλίζει σταθερή ροπή στον μηχανισμό, συμβάλλοντας επιπλέον στην αναβάθμιση του power reserve. Φινιρισμένος με προσήλωση ακόμη και στη μικρότερη λεπτομέρεια, ο Caliber DB2149 υποβλήθηκε σ’ ένα τελικό ρετούς από το χέρι της χαράκτριας Michèle Rothen, η οποία ανύψωσε το υλικό με τη γλυφίδα της, προσθέτοντας επιπλέον βάθος και αναδεικνύοντας ενδιαφέροντα επιμέρους στοιχεία. Η παραγωγή αυτού του σπάνιου άθλου της τεχνολογίας των υλικών περιορίζεται στα 10 κομμάτια, με την τιμή καθενός να εκτινάσσεται στις 450.000 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την De Bethune εδώ.

The premium watch magazine

More Stories
BaselWorld 2016: Τo Tetra της Nomos Glashütte γίνεται Neomatik