Το νέο Polo Skeleton της Piaget

Συνδυάζοντας τα λαμπερά διαμάντια με τη δύσκολη τέχνη του ultra-thin, το νέο μοντέλο της Piaget ανεβάζει τον πήχη τον προσδοκιών μας για το επερχόμενο Watches & Wonders .

 

Ο πιο εύκολος και κατανοητός τρόπος για να περιγράψει κανείς ρολόγια όπως το Polo Skeleton, που παρουσιάζει η Piaget ως «pre Watches & Wonders» μοντέλο (προϊδεάζοντάς μας για ακόμη πιο εντυπωσιακές παρουσιάσεις στη Γενεύη στα τέλη Μαρτίου), είναι οι αριθμοί: 1.746 διαμάντια συνολικού βάρους 12,52cts, 2,4mm πάχος για τον skeleton Caliber 1200S1, 7,35mm πάχος για την κάσα από λευκό χρυσό και 44 ώρες power reserve. Συν 61 ώρες κοπιαστικής εργασίας για το gem-setting της κάσας και του μπρασελέ από τους καρφωτές του οίκου στο Atelier Extraordinaire, όπου κάθε λίθος κόβεται sur-mesure προτού τοποθετηθεί στη θέση του.

Όσο κι αν λάμπουν, πάντως, τα διαμάντια, κανείς δεν θα διαφωνήσει ότι την παράσταση κλέβει ο skeleton, ultra-thin Caliber 1200S1, ο οποίος βασίζεται στον ξακουστό 1200P, που παραμένει ο λεπτότερος αυτόματος μηχανισμός στη βιομηχανία του ρολογιού, με πάχος 2,35mm. Η Piaget χρειάστηκε δύο ολόκληρα χρόνια για να δημιουργήσει τη skeleton εκδοχή του, αφαιρώντας όσο το δυνατό περισσότερο μέταλλο και αφήνοντας μόνο το απαραίτητο για την άριστη λειτουργία του. Άλλα δυόμισι χρόνια αργότερα, σειρά είχε η νέα γενιά skeleton ultra-thin 1200S1, με αυξημένη αντοχή στα μαγνητικά πεδία και, εδώ, μ’ ένα ιδιαίτερα ελκυστικό φινίρισμα σε μοντέρνο σκούρο γκρι χρώμα.

Μοντέρνες είναι και οι αναλογίες του ρολογιού, με τη διάμετρο της κάσας στα 42mm. Κατασκευασμένη από λευκό χρυσό 18Κ, είναι σεταρισμένη με 268 διαμάντια κοπής brilliant (2,43cts) και φέρει κρύσταλλο ζαφειριού μπροστά και πίσω. Συνδυάζεται με μπρασελέ από γυαλισμένο και σατινέ λευκό χρυσό, με συνδέσμους μονταρισμένους σε σχήμα «Η» και διακοσμημένους με 1.478 διαμάντια σε κοπή brilliant (10,04cts). Επιγραμματικά, το νέο Polo Skeleton είναι ένα ρολόι που συνδυάζει ιδανικά τις τέχνες της Υψηλής Ωρολογοποιίας και της Κοσμηματοποιίας, όπως διαιωνίζονται από τον οίκο Piaget.

Περισσότερες πληροφορίες για την Piaget εδώ.

More Stories
Βίντεο παρουσίαση της Rolex Daytona app