Το νέο Laureato 42mm της Girard-Perregaux

Ο ροζ χρυσός συνδυάζεται με τον όνυχα στο εντυπωσιακό νέο μοντέλο της Manufacture

Όταν το Laureato κυκλοφόρησε αρχικά το 1975, κέρδισε τις καρδιές των συλλεκτών παγκοσμίως. Ενώ άλλα σύγχρονα ρολόγια ήρθαν και παρήλθαν με τα χρόνια, λίγα άντεξαν στο χρόνο, με το Laureato να είναι ένα από αυτά. Το Maison αποκαλύπτει μια νέα προσθήκη στην οικογένεια Laureato, το Girard-Perregaux Laureato 42mm, ένα ρολόι που έρχεται με κάσα από ροζ χρυσό, και συνδυάζεται με χειροποίητο καντράν από μαύρο όνυχα.

Το Laureato ήταν ένας από τους προδρόμους του πολυτελούς αθλητικού ρολογιού και πρωτολανσαρίστηκε μόλις τρία χρόνια μετά το πρωτοποριακό Royal Oak από την Audemars Piguet. Με την υπερυψωμένη οκταγωνική στεφάνη, τις κομψές γραμμές, το καντράν και το ενσωματωμένο μπρασελέ, το Laureato ήταν μια εναλλακτική ερμηνεία για το πολυτελές σπορ ρολόι. Σε αρμονία με την εποχή, το Laureato είχε αρχικά εξοπλιστεί με λεπτό, εξαιρετικά ακριβές μηχανισμό quartz με πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC. Το 2016, το πρωτότυπο μοντέλο ανανεώθηκε με μερικές περιορισμένες εκδόσεις, ακολουθούμενο από μια συλλογή πέμπτης γενιάς το 2017. Σήμερα η οικογένεια Laureato 42 mm επεκτείνεται με την άφιξη ενός νέου μοντέλου, το οποίο διατηρεί ανέπαφα τα χαρακτηριστικά της συλλογής: την οκταγωνική στεφάνη τοποθετημένη σε κυκλικό δακτύλιο, ο οποίος με τη σειρά του είναι τοποθετημένος πάνω στη κάσα σε σχήμα tonneau, ενώ ιδιαίτερα είναι και τα φινιρίσματα της κάσας από ροζ χρυσό 18Κ και του ενσωματωμένου μπρασελέ, που εναλλάσσουν γυαλιστερές και ματ επιφάνειες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα  Laureato φορά μαύρο καντράν από όνυχα. Το 2020, η “Infinity Edition” για το Wempe διέθετε μια ατσάλινη κάσα και ένα αντίστοιχο καντράν. Δεδομένης της κομψής γυαλιστερής εμφάνισής του, ο μαύρος όνυχας συνδυάζεται αρμονικά με τον ροζ χρυσό που έχει χρησιμοποιηθεί στην κάσα, δίνοντας ένα εξαιρετικά φινετσάτο αποτέλεσμα. Ο μαύρος όνυχας είναι φτιαγμένος στο χέρι και πρέπει να κοπεί σε πολύ λεπτή και ομοιόμορφη στρώση πριν διαμορφωθεί και γυαλιστεί ώστε να μοιάζει με καθρέφτη. Σύμφωνα με τη μάρκα, απαιτούνται περίπου 15 βήματα για την επίτευξη του εντυπωσιακού γυαλίσματος. Οι απλικέ ενδείξεις και οι δείκτες καθώς και το λογότυπο GP sto 12, έρχονται σε ροζ χρυσό 18Κ – ασορτί με τη κάσα-, ενώ στο 3 έχει τοποθετηθεί παράθυρο με την ημερομηνία.

Μέσα στη κάσα του βρίσκεται η ο αυτόματος μηχανισμός GP01800, με το χρυσό ρότορα διακοσμημένο με Côtes de Genève. Άλλα εκλεπτυσμένα φινιρίσματα, τα οποία είναι ορατά μέσω του back από κρύσταλλο ζαφειριού, περιλαμβάνουν το perlage στη βάση και το Côtes de Genève στις γέφυρες. Ο μηχανισμός προσφέρει power reserve 54 ωρών, και προσφέρει λειτουργίες ώρας, λεπτών, δευτερολέπτων και ημερομηνίας. Το Girard-Perregaux Laureato 42mm Pink Gold & Onyx διατίθεται με ενσωματωμένο μπρασελέ ή μαύρο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα, και τα δύο με τριπλό πτυσσόμενο κούμπωμα. Δεν είναι περιορισμένη έκδοση και θα είναι διαθέσιμο τον Σεπτέμβριο του 2022. Αποκτήστε το έναντι €54.500 (μπρασελέ).

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

More Stories
REBELLION & DELAGE: Ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους