Oyster Perpetual Cosmograph Daytona

Το νέο Daytona της Rolex για τα 100 χρόνια του 24 Hours of Le Mans

Η manufacture υπογράφει έναν επετειακό χρονογράφο σε στυλ Paul Newman

 

Με τη Rolex στον ρόλο του επίσημου ρολογιού του 24 Hours of Le Mans από το 2001, o παλαιότερος και πιο εμβληματικός αγώνας του μηχανοκίνητου αθλητισμού γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια του. Με την ευκαιρία της σπουδαίας αυτής επετείου, η manufacture αποκάλυψε ένα νέο, ειδικά σχεδιασμένο Daytona με κάσα και μπρασελέ από λευκό χρυσό και καντράν σε στυλ panda.

Σε μαύρο φόντο με φινίρισμα Sunray, τα λευκά υποκαντράν του νέου Oyster Perpetual Cosmograph Daytona έχουν το περιζήτητο στυλ «Paul Newman» με τις τετραγωνισμένες διαβαθμίσεις στις κλίμακες των ωρών, των λεπτών και των μικρών δευτερολέπτων. Οι απλικαρισμένες ενδείξεις των ωρών και οι δείκτες είναι από λευκό χρυσό με ενίσχυση Chromalight για φωσφορισμό μακράς διάρκειας στο σκοτάδι.

Το ρολόι λειτουργεί με μια νέα, exclusive εκδοχή του αυτόματου Caliber 4132, ενός νέου μηχανισμού ο οποίος εξοπλίζει και τα επετειακά Daytona που παρουσίασε η Rolex στο Watches & Wonders, γιορτάζοντας τα 60 χρόνια του θρυλικού χρονογράφου της. Η ιδιαιτερότητά του βρίσκεται στο ότι, αντί να μετρά 12 ώρες, ο χρονογράφος αυτός μπορεί να μετρά 24 (σε υποκαντράν στο 9), όπως επιβάλλει η διάρκεια του αγώνα αντοχής στην πίστα του Sarthe. Είναι μάλιστα ορατός από το ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού πίσω μέρος της κάσας (ένα σπάνιο χαρακτηριστικό στα ρολόγια της manufacture), ενώ ενσωματώνει όλες τις εξελιγμένες τεχνολογίες της: σύστημα διαφυγής Chronergy, σύστημα απορρόφησης κραδασμών Paraflex, αλλά και βελτιωμένο ρουλεμάν για τον ρότορα. Προσφέρει power reserve 72 ωρών και φέρει πιστοποίηση Superlative Χρονομέτρου, που εγγυάται τις υψηλές επιδόσεις του.

Το ρολόι έχει κάσα διαμέτρου 40mm, η οποία είναι αδιάβροχη ως τα 100μ. και φέρει στεφάνη από Cerachrom σε μαύρο χρώμα, όπου αναγράφεται η ταχυμετρική κλίμακα, με τον αριθμό 100 να ξεχωρίζει σε κόκκινο χρώμα, προς τιμή της επετείου των 24 Ωρών του Le Mans. Συνδυάζεται με μπρασελέ Oyster, με κούμπωμα ασφαλείας Oysterlock και σύστημα εύκολης διαμόρφωσης του μήκους Easylink.

Αντιπρόσωπος: Rolex SA

More Stories
Γνωρίστε το Excalibur Liu Wei Monotourbillon