Τα νέα Top Gun της IWC

Χρονιά Top Guan είναι η φετινή για την IWC και τα υπέροχα Lake Tahoe και Woodland, με κάσες από λευκό ή πράσινο κεραμικό αντίστοιχα, ακολουθούνται από δύο νέα μοντέλα που τιμούν το πάντα αγαπητό μαύρο χρώμα.

Το πρώτο είναι το Pilot’s Watch Chronograph 41 Top Gun Ceratanium®, ο πρώτος χρονογράφος της συλλογής με διάμετρο 41mm που έχει κάσα, μπουτόν και κορώνα από Ceratanium®: το επαναστατικό υλικό της manufacture, που συνδυάζει την ελαφρότητα και τη στιβαρότητα του τιτανίου με την αντοχή του κεραμικού στις γρατσουνιές κι ένα ασυνήθιστο ματ μαύρο χρώμα με μεταλλικές ανταύγειες, το οποίο η Pantone προσδιορίζει ως «IWC Ceratanium». Σε μαύρο χρώμα έρχεται και το καντράν, με μαύρους δείκτες και ελαττωμένης λευκότητας ενδείξεις, ενισχυμένα με φωσφορίζον υλικό.

Ο in-house αυτόματος Caliber 69385 που εξοπλίζει το ρολόι είναι ορατός από το ανοιχτό με φιμέ κρύσταλλο ζαφειριού πίσω μέρος της κάσας. Εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 33 λίθους και προσφέρει power reserve 46 ωρών, υποστηρίζοντας ώρα, λεπτά, μικρά δευτερόλεπτα, ενδείξεις ημέρας και ημερομηνίας (σε διπλό παράθυρο στο 3) και λειτουργία χρονογράφου με υποκαντράν για τα 30 λεπτά και τις 12 ώρες στο 12 και το 9 αντίστοιχα.

Το ρολόι φοράει μαύρο λουράκι από rubber με ένθετο από ύφασμα και μπούκλα από Ceratanium®. Το δεύτερο μοντέλο είναι το Big Pilot’s Watch 43 Top Gun, ένα ελκυστικό 3-hands με κάσα διαμέτρου 43mm από μαύρο κεραμικό (οξείδιο του ζιρκονίου) και back από τιτάνιο διακοσμημένο με το λογότυπο Tup Gun. Το καντράν έρχεται σε μαύρο χρώμα με λευκές ενδείξεις, μαύρους δείκτες ενισχυμένους με φωσφορίζον υλικό και μια μικρή πινελιά σε κόκκινο για την επιγραφή «Top Gun».

Ο in-house αυτόματος Caliber 82100 που εξοπλίζει το ρολόι εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 22 λίθους και προσφέρει power reserve 60 ωρών. Είναι τοποθετημένος σε εσωτερική κάσα από μαλακό σίδηρο που τον προστατεύει από τα μαγνητικά πεδία, ενώ το σύστημα αυτόματου κουρδίσματος Pellaton φέρει στοιχεία από κεραμικό που το προστατεύουν από τη φθορά.

Tο ρολόι έρχεται με λουράκι από πράσινο ύφασμα, το οποίο ο χρήστης μπορεί να αλλάζει εύκολα χάρη στο ενσωματωμένο σύστημα EasX-CHANGE®. Αμφότερα τα μοντέλα είναι αδιάβροχα ως τα 100μ. και φέρουν κυρτό κρύσταλλο ζαφειριού με αντιανακλαστική επικάλυψη. Λεπτομέρεια που αξίζει την προσοχή είναι οι κορώνες, διακοσμημένες με το λογότυπο «Probus Scafusia»: «υψηλή χειροτεχνία από το Schaffhausen».

More Stories
Audemars Piguet Diamond Punk