Ο αξιαγάπητος Λαγός της Vacheron Constantin

Δανεισμένο από την κινέζικη αστρολογία, το σύμβολο του Λαγού πρωταγωνιστεί στα δύο νέα συλλεκτικά μοντέλα από τη σειρά Legend of the Chinese Zodiac της Vacheron Constantin.

Πλαισιωμένα με κάσα από πλατίνα ή ροζ χρυσό 18Κ, τα χειροποίητα καντράν φέρουν φλοράλ διακοσμήσεις που μιμούνται το στυλ της κινέζικης τέχνης κοπής του χαρτιού Jianzhi. Στην πραγματικότητα είναι απευθείας χαραγμένα στη μεταλλική βάση του καντράν, με ποικίλα ανάγλυφα, που πλουτίζουν το σκηνικό με την αίσθηση του βάθους. Επόμενο στάδιο είναι η σμάλτωση Grand Feu σε τόνους μπλε ή μπρονζέ, η οποία γίνεται με διαδοχικές στρώσεις και αντίστοιχα ψησίματα σε θερμοκρασίες μεταξύ 800 και 900°C. Ο ίδιος ο λαγός, ρεαλιστικός και συνάμα αξιαγάπητος, είναι μια απλίκα με εξαιρετικά λεπτομερείς χαράξεις, η οποία έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του καντράν.

Η ιδιαίτερη αυτή διάταξη του ντεκόρ, χαρακτηριστική στη συλλογή Legend of the Chinese Zodiac, καθίσταται δυνατή χάρη στη χρήση του αυτόματου Caliber 2460 G4 ο οποίος, καταργώντας τους δείκτες, απεικονίζει τον χρόνο ψηφιακά, σε τέσσερα παράθυρα όπου διαβάζει κανείς την ώρα, τα λεπτά, την ημέρα της εβδομάδας και την ημερομηνία. Λειτουργεί στα 4Hz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα) και προσφέρει power reserve 40 ωρών, ενώ είναι ορατός από το ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού πίσω μέρος της κάσας, απ’ όπου ο χρήστης μπορεί να εκτιμήσει το φινίρισμά του, σύμφωνα με τα πρότυπα της Σφραγίδας της Γενεύης. Το νέο Legend of the Chinese Zodiac – Year of the Rabbit διατίθεται αποκλειστικά από τις boutiques της Vacheron Contantin σε limited edition 8+8 κομματιών.

More Stories
Tα επετειακά Grande Seconde Moon της Jaquet Droz