Οι δίδυμοι λαγοί της van Cleef & Arpels

Με έμπνευση από τη φύση, το κορυφαίο maison δημιούργησε ένα εκφραστικό καντράν, αξιοποιώντας στο μέγιστο τη λάμψη των υλικών και τις δεξιότητες των τεχνιτών του.

 

Το Lady Duo de Lapins ανήκει στη συλλογή Extraordinary Dials και, σίγουρα, το ζευγάρι των λαγών δεν επιλέχτηκε τυχαία, μια και ήδη διανύουμε, σύμφωνα με την κινέζικη αστρολογία, τη χρονιά του Λαγού. Τα δύο χαριτωμένα ζωάκια, που ανταλλάσσουν αβρές ματιές, είναι φιλοτεχνημένα σε mother of pearl, ενώ το έδαφος στα πόδια τους είναι ροζ χρυσός 18Κ διάστικτος με ροζ ζαφείρια και σμαράγδια. Με αδρά περιγράμματα από λευκό χρυσό 18Κ, τα δέντρα είναι σμαλτωμένα σύμφωνα με την τεχνική plique-à-jour, ενώ στο φόντο ένας guilloché ήλιος από ροζ χρυσό 18Κ ξεπροβάλλει μέσα από μια φίνα μαρκετερί από λάπις λάζουλι, που αντιπροσωπεύει τα σύννεφα.

Η πανέμορφη αυτή μινιατούρα περιβάλλεται από κάσα διαμέτρου 33mm από επιροδιωμένο λευκό χρυσό18Κ. Η χρυσή στεφάνη, τα μπράτσα και η κορώνα είναι σεταρισμένα με λευκά διαμάντια κοπής round, που απογειώνουν την αίσθηση πολυτέλειας. Για την κατασκευή του ρολογιού έχουν χρησιμοποιηθεί συνολικά 302 διαμάντια (4,06cts), 12 σμαράγδια (0,22cts), 12 ζαφείρια (0,3cts) και 10 τσαβορίτες (0,22cts). Υπέροχο είναι και το καπάκι του, διακοσμημένο με χαρακτικό που εικονίζει τους δύο λαγούς να κυνηγούν ο ένας τον άλλο στο λιβάδι, κάτω απ’ τον έναστρο ουρανό.

Το ρολόι λειτουργεί με τον κουρδιστό στο χέρι Caliber Q474, κατασκευής Valfleurier, ο οποίος προσφέρει power reserve 38 ωρών. Διατίθεται με glossy λουράκι από δέρμα αλιγάτορα σε πράσινο χρώμα και εφεδρικό λουράκι που μπορεί κανείς να επιλέξει από την γκάμα της μάρκας στις μπουτίκ της.

 

More Stories
Η Alessandra Ambrosio φορά κοσμήματα Chopard