Το κλασικό Perpetual 1908, που λειτουργεί με το νέο Caliber 7140

Οι εκπλήξεις της Rolex στο Watches & Wonders 2023

Πληθώρα νέων μοντέλων, γενναίες δόσεις χρώματος και μια νέα συλλογή από τη βασίλισσα της ωρολογοποιίας

 

Με εξωστρεφή διάθεση ήρθε η Rolex στη Γενεύη, φέρνοντας μαζί της συλλεκτικά ρολόγια με απρόσμενες διακοσμήσεις, μία νέα συλλογή και πολλά εκσυγχρονισμένα μοντέλα από τις πιο αγαπημένες συλλογές της. Την παράσταση έκλεψαν τα γεμάτα χρώμα «celebration dials» των συλλογών Oyster Perpetual και Oyster Perpetual Day-Date 36 – στην πρώτη διακοσμημένα με χρωματιστές φυσαλίδες και, στη δεύτερη, με χειροποίητα παζλ champlevé.

Τις δικές τους έντονες πινελιές πρόσθεσαν τρία ακόμη μοντέλα Oyster Perpetual Day-Date 36, που συνδυάζουν τα καντράν από έγχρωμα ορυκτά (πράσινο αβεντουρίνη, καρνελιανό ή τιρκουάζ) με τα διαμάντια στη στεφάνη και το κομψό μπρασελέ President.

 

Είδηση είναι, βεβαίως, το λανσάρισμα της νέας συλλογής Perpetual με το μοντέλο Perpetual 1908 – προς τιμή της χρονιάς που ο Hans Wilsdorf επινόησε την ονομασία «Rolex». Σε άψογα κλασικό ύφος, το ρολόι έχει λεπτή κάσα με πτυχωτή στεφάνη και εξαιρετικά απλό καντράν, που τονίζουν τον dressy χαρακτήρα του, ενώ λειτουργεί μ’ έναν καινούργιο μηχανισμό, τον Caliber 7140.

Ρολόγια που η Rolex επαναφέρει φέτος στην επικαιρότητα είναι το αγαπημένο Oyster Perpetual Yacht-Master 42, για πρώτη φορά με κάσα και μπρασελέ από τιτάνιο RLX, το Oyster Perpetual Explorer σε νέο μέγεθος 40mm, αλλά και το Oyster Perpetual GMT-Master II, με νέο συνδυασμό χρωμάτων στη στεφάνη (γκρι και μαύρο.

Ενδιαφέρονται είναι και τα τρία νέα μοντέλα της συλλογής Oyster Perpetual Sky-Dweller: το πρώτο συνδυάζει για πρώτη φορά την κάσα από λευκό χρυσό με λουράκι Oysterflex, ενώ τα άλλα δύο ξεχωρίζουν χάρη στα νέα χρώματα στα καντράν τους: πράσινο της μέντας και έντονο γαλαζοπράσινο.

Last but not least, η σειρά Oyster Perpetual Cosmograph Daytona, που γιορτάζει φέτος τα 60 χρόνια της. Η νέα γενιά Daytona περιλαμβάνει ελκυστικά νέα μοντέλα με ανασχεδιασμένες κάσες και καντράν, εξοπλισμένα μ’ έναν νέο μηχανισμό χρονογράφου, τον αυτόματο Caliber 4130. Το κορυφαίο ρολόι της συλλογής έχει κάσα από πλατίνα 950, για πρώτη φορά με ανοιχτό back, καντράν στο γαλάζιο του πάγου και στεφάνη με ένθετο από Cerachrom σε καφέ χρώμα.

Oyster Cosmograph Daytona

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Rolex SA

 

 

More Stories
Το νέο hit του DJ Steve Aoki είναι ένα Βvlgari Aluminium με την υπογραφή του