Γνωρίστε σε βάθος τα Premier της Breitling

Ογδόντα χρόνια μετά το ντεμπούτο του εν καιρώ πολέμου, ο κομψός χρονογράφος της μάρκας επιστρέφει με έξι νέα μοντέλα Premier B01 Chronograph 42, που φέρνουν μαζί τους τον απόηχο της δεκαετίας του 1940

 

Το Premier γεννήθηκε σε μια εποχή που ο κόσμος ήταν μοιρασμένος ανάμεσα σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετες πραγματικότητες: τα μέτωπα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και την καθημερινότητα των ανθρώπων που έμεναν πίσω στις εστίες τους. H Breitling ήταν ήδη ένα καθιερωμένο όνομα στην κατασκευή οργάνων χρονομέτρησης για τα πιλοτήρια των αεροσκαφών της εποχής, αλλά και ρολογιών-εργαλείων, τα οποία ήταν προσαρμοσμένα στις ανάγκες των ανδρών των Συμμαχικών Δυνάμεων που μάχονταν στο μέτωπο. Εν καιρώ πολέμου, ωστόσο, ο Willy Breitling, ο εγγονός του ιδρυτή της μάρκας, οραματιζόταν τις ημέρες της ειρήνης, μια νέα εποχή αισιοδοξίας. Και, εν καιρώ πολέμου, δημιούργησε το Premier, έναν αντιπερισπασμό από τα πεδία των μαχών, που έστρεφε την προσοχή στα όμορφα πράγματα που είχε να προσφέρει η ζωή.

Απόλυτη εξειδίκευση

Ο χρονογράφος βρισκόταν από την αρχή στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της μάρκας που ο ίδρυσε ο Léon Breitling στο Saint-Imier το 1884. Στις αρχές του 1900, η οικογενειακή επιχείρηση ειδικευόταν ήδη σε όργανα ακριβείας για τη χρονομέτρηση αθλητικών συναντήσεων, ενώ έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στα πρώτα βήματα της αεροπλοΐας, κατασκευάζοντας χρονογράφους ακριβείας για το κόκπιτ. Το 1915, ο διάδοχος του Léon, Gaston Breitling, πρωτοπόρος της ωρολογοποιίας όπως ο πατέρας του, παρουσίασε τον πρώτο χρονογράφο χειρός, με ξεχωριστό poussoir για τις λειτουργίες χρονομέτρησης. Λίγα χρόνια αργότερα, βελτίωσε την τεχνολογία του χρονογράφου διαχωρίζοντας τις λειτουργίες start/stop και reset, ενώ στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου εφοδίασε με χρονογράφους ακριβείας τα πιλοτήρια των βομβαρδιστικών της RAF.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Chronos Plus που κυκλοφορεί!

More Stories
O Gerd-R.Lang “Ψηφίζει” Ελλάδα