Αξιοπιστία και χρώμα στα καταδυτικά της Doxa

Ο αξιόπιστος καταδυτικός χρονογράφος της μάρκας εκσυγχρονίζεται σε έξι εκδοχές που μας προσκαλούν σε συναρπαστικές υποθαλάσσιες περιπέτειες

 

Σχεδιασμένος για καταδύσεις υψηλού κινδύνου -σε σκοτεινά υποθαλάσσια σπήλαια για παράδειγμα-, ο χρονογράφος SUB 200 C-Graph λανσαρίστηκε το 2020 για να αποτελέσει απαραίτητο στοιχείο της εφεδρικής εξάρτυσης των πιο ριψοκίνδυνων δυτών στον κόσμο. Η δεύτερη γενιά SUB 200 C-Graph που παρουσιάζει φέτος η Doxa είναι ένα μικρότερο, πιο άνετο και σαφώς πιο «φορέσιμο» ρολόι, το οποίο διατηρεί τα προσεκτικά ανεπτυγμένα καταδυτικά χαρακτηριστικά του.

Με τη διάμετρο μειωμένη από τα 45mm στα 42mm έχει κάσα από υψηλής ποιότητας ατσάλι 316L με βιδωτή κορώνα, βιδωτό καπάκι (διακοσμημένο με το εγχάρακτο λογότυπο της μάρκας), θολωτό κρύσταλλο ζαφειριού και στεγανότητα ως τα 200μ.

Ευχάριστη έκπληξη είναι τα καντράν, που έχουν φινιριστεί με μοτίβο Sunray αποκτώντας βάθος και ελκυστική λάμψη, που υπογραμμίζει τα μοντέρνα χρώματά τους: τιρκουάζ, κίτρινο, πορτοκαλί, μπλε, μαύρο και ασημί. Φυσικά, ενδείξεις και δείκτες είναι ενισχυμένοι με Super-LumiNova για άριστη αναγνωσιμότητα σε σκοτεινά σπήλαια και όχι μόνο. Την προσοχή μας αξίζει και η καταδυτική στεφάνη, με οδοντωτό προφίλ («shark’s teeth») για γερό κράτημα, ευανάγνωστη κλίμακα για τα λεπτά και φωσφορίζοντα στοιχεία.

Και τα έξι μοντέλα λειτουργούν με τον αυτόματο Caliber SW510 της Sellita, ο οποίος εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 27 λίθους και προσφέρει power reserve 56 ωρών. Φορούν ατσάλινο μπρασελέ σε στυλ «beads of rice» ή λουράκι από rubber FKM σε χρώμα ασορτί με το καντράν. Σε αυτά προσθέστε την ελκυστική τιμή, που κυμαίνεται μεταξύ €2.850 και €2.990 (ανάλογα με το χρώμα και το λουράκι).

Διάθεση: Inglessis

More Stories
Tag Heuer Formula 1 Chronograph