Η Grand Seiko γράφει τη συνέχεια της ιστορίας του Kodo

H νέα εκδοχή του ιαπωνικού αριστουργήματος θα διατεθεί σε limited edition 20 κομματιών

 

Το 2022, η Grand Seiko έγραψε ιστορία παρουσιάζοντας την πρώτη μηχανική complication της με όχημα το Kodo Constant Force Tourbillon: ένα ρολόι που, για πρώτη φορά στην ιστορία της ωρολογοποιίας, συνδυάζει το tourbillon με τον μηχανισμό σταθερής δύναμης στον ίδιο άξονα, το οποίο κατέκτησε το βραβείο Chronometry στο Grand Prix της Γενεύης.

Στο φετινό Watches & Wonders, η μάρκα παρουσίασε τη νέα, πιο φωτεινή εκδοχή του compliqué Kodo, χρησιμοποιώντας την αντιπαράθεση φωτός και σκιάς για να εκφράσει την αυγή μιας καινούργιας μέρας. Γυαλισμένα με επιμέλεια, τα εξαρτήματα του πλήρως ορατού, δομημένου σε επίπεδα μηχανισμού έχουν ασημί χρώμα, σε όμορφο συνδυασμό με τα μπλε ζαφείρια που για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται στη θέση των πορφυρών λίθων.

Η κάσα συνδυάζει την πλατίνα 950 με το Brilliant Hard Titanium, ένα εξαιρετικά σκληρό κράμα τιτανίου το οποίο ντύνει το εξωτερικό της «κέλυφος», προσφέροντας υψηλή αντοχή στις γρατσουνιές. Φινιρισμένη με το χέρι, φέρει στοιχεία γυαλισμένα σύμφωνα με την ιαπωνική τεχνική Zaratsu, τα οποία φωτίζουν περαιτέρω το σύνολο.

Ιδιαίτερη προσοχή αξίζει στο λουράκι από calfskin, το οποίο έχει υποβληθεί στην επεξεργασία που χρησιμοποιείτο παραδοσιακά στις πανοπλίες των σαμουράι. Το ιδιαίτερο λευκό χρώμα του έχει προκύψει από μια ειδικά ανεπτυγμένη διαδικασία, που περιλαμβάνει βαφή με φυσικά υλικά και φινίρισμα με στρώσεις από λευκή λάκα Urushi που προσδίδει λάμψη και μοναδική υφή.

Διάθεση: Ora Kessaris, Gofas Thessaloniki

More Stories
H Jaeger LeCoultre εύχεται για τη νέα χρονιά