Α. Lange & Söhne: 1815 Rattrapante Perpetual Calendar

Ενώνοντας τον χρονογράφο rattrapante (split-seconds) με το διηνεκές ημερολόγιο, το 1815 Rattrapante Perpetual Calendar λανσαρίστηκε το 2013, γράφοντας ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της σαξονικής manufacture.

Η νέα, τρίτη εκδοχή του μοντέλου συνδυάζει την κάσα από λευκό χρυσό 18Κ με καντράν από ροζ χρυσό. Ο μηχανισμός που εξοπλίζει το ρολόι είναι ο in-house, κουρδιστός στο χέρι Caliber L101.1, ο οποίος αποτελείται από 631 εξαρτήματα, εκτελεί 21.600 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 43 λίθους και προσφέρει power reserve 42 ωρών.

Από το ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού πίσω μέρος της κάσας, ο χρήστης μπορεί να παρατηρήσει την αλληλεπίδραση των εξαρτημάτων του χρονογράφου και να διακρίνει ένα πλήθος από τεχνικά στοιχεία, όπως τον διπλό column wheel, τα χαρακτηριστικά Glashütte stripes και τις φλοράλ χαράξεις που κοσμούν τις γέφυρες, αλλά και τους βιδωτούς χρυσούς δακτυλίους, τις κυανωμένες βίδες και τους πορφυρούς λίθους που προσθέτουν στο σύνολο το στοιχείο του χρώματος.

Στο πρόσωπο του ρολογιού, αίσθηση προκαλεί η τέλεια οργάνωση των ενδείξεων σε τέσσερα υποκαντράν διπλών καθηκόντων. Στο 9 και στο 3 έχουμε τα υποκαντράν του perpetual calendar: το πρώτο φιλοξενεί τις ενδείξεις ημέρας και ημερομηνίας και το δεύτερο τις ενδείξεις του μήνα και του δίσεκτου έτους. Στο 6 βρίσκεται η ένδειξη των φάσεων της σελήνης (ακριβής για τα προσεχή 122,6 χρόνια) σε υποκαντράν που φιλοξενεί και τα μικρά δευτερόλεπτα ενώ απέναντι, στο 12, έχει τοποθετηθεί το υποκαντράν που φιλοξενεί τα 30 λεπτά του χρονογράφου και την ένδειξη του power reserve.

Σημειώστε πως ο διπλός χρονογράφος μετρά τον χρόνο ως το πλησιέστερο 1/6ο του δευτερολέπτου στη σχετική δευτερεύουσα κλίμακα που πλαισιώνει το καντράν. Διαμέτρου 41,9mm, η κάσα συνδυάζεται με λουράκι από δέρμα αλιγάτορα σε σκούρο καφέ χρώμα. Το ρολόι διατίθεται σε περιορισμένη έκδοση 100 κομματιών.

Αντιπρόσωπος: Ora Kessaris

More Stories
Δείτε σε βίντεο τη λειτουργία του HYT H1 Hydro Mechanics