Το 44GS 55th Anniversary Limited Edition από την Grand Seiko

Άλλο ένα κομψοτέχνημα από την Grand Seiko: Sakura, άνοιξη και χιόνι. Όταν η φύση εμπνέει την ωρολογοποιία

Το 1967 44GS ήταν το ρολόι που ενσωμάτωσε για πρώτη φορά τον σχεδιαστικό κώδικα που είναι γνωστός ως “Grand Seiko Style”, το σύνολο των εννέα αρχών που έδωσαν στα ρολόγια Grand Seiko τη χαρακτηριστική τους εμφάνιση και που εξακολουθούν να εμπνέουν κάθε νέα δημιουργία της μάρκας. Σήμερα, 55 χρόνια μετά το πρώτο του λανσάρισμα, το design του 44GS τιμάται με ένα κουρδιστό στο χέρι ρολόι limited edition, του οποίου το λεπτό προφίλ της κάσας σέβεται πλήρως το “Grand Seiko Style”. Το καντράν του είναι εμπνευσμένο από την ομορφιά της άνοιξης στη βόρεια Ιαπωνία, όπου και κατασκευάζονται όλα τα ρολόγια Grand Seiko.

Ευλογημένος με τέσσερις χαρακτηριστικές εποχές, ο φυσικός κόσμος της Ιαπωνίας προσφέρει μια πλούσια ποικιλία από αξιοθέατα που είναι τόσο εφήμερα όσο και διαρκώς αξέχαστα. Ένα τέτοιο είναι το Sakura-kakushi, η σύντομη στιγμή της άνοιξης όταν, στη βόρεια Ιαπωνία, συνυπάρχουν το χιόνι και τα πρώτα άνθη της κερασιάς. Το καντράν αυτής της νέας δημιουργίας, έρχεται με μια απαλή ροζ-ασημί απόχρωση που η οποία αποτυπώνει με ακρίβεια την στιγμή αυτή. Δηλαδή, όταν το άνθος της κερασιάς εμφανίζεται μέσα από το χιόνι το οποίο λαμπυρίζει καθώς αρχίζει να λιώνει στον ανοιξιάτικο ήλιο.

Η κάσα διαμέτρου 36.6 mm σχεδιάστηκε για να εκμεταλλεύεται πλήρως τον λεπτό Caliber 9S64, ο οποίος είναι κουρδιστός στο χέρι και προσφέρει power reserve 72 ωρών. Η στεφάνη, οι ενδείξεις και οι δείκτες είναι κομψοί για να ταιριάζουν με το σχέδιο της κάσας, δημιουργώντας μια φρέσκια αλλά κλασική εμφάνιση.

Gran

Κατασκευασμένο από ατσάλι, είναι αδιάβροχο στα 100μ., και περιορίζεται σε 1.200 κομμάτια, διαθέσιμα τον Ιούνιο στις Boutique Grand Seiko και σε επιλεγμένους λιανοπωλητές σε όλο τον κόσμο, έναντι €5.400.

Περισσότερα για τη μάρκα εδώ.

More Stories
Τι φορέθηκε στα βραβεία Grammy: Jacob & Co