Ο Hervé Schlüchter ιδρύει το ατελιέ του

Μετά από καριέρα 25 ετών, ο Hervé Schlüchter ακολουθεί το δικό του μονοπάτι και ιδρύει το Ateliers Hervé Schlüchter

Από αγάπη και σεβασμό για την παραδοσιακή τέχνη της ωρολογοποιίας, ο Hervé Schlüchter ιδρύει το Ateliers Hervé Schlüchter. Ακολουθώντας τον δικό του ρυθμό και έχοντας επίγνωση της κληρονομιάς, ο ανεξάρτητος ωρολογοποιός έχει αρχίσει να σχεδιάζει και να κατασκευάζει μεμονωμένα ρολόγια που εκφράζουν την ταυτότητα και τα πιστεύω του. Creare Durare – να δημιουργείς για να διαρκέσει – είναι το μότο κάτω από το οποίο το Ateliers Hervé Schlüchter εκπληρώνει ένα νέο όραμα για τον χρόνο, πιστό στο πνεύμα της μετάδοσης διαχρονικών αξιών από τη μια γενιά στην επόμενη.

Στις 20 Μαρτίου 2022, την ημέρα της εαρινής ισημερίας, σύμβολο χαράς, ανανέωσης και ζωντάνιας, ήταν η κατάλληλη μέρα για να ανακοινωθεί η γέννηση του νέου ανεξάρτητου ελβετικού εργαστηρίου ωρολογοποιίας. Μετά από σχεδόν είκοσι πέντε χρόνια πείρας σε αναγνωρισμένες εταιρείες ωρολογοποιίας, ο Hervé Schlüchter αποφάσισε να ξεπεράσει τους περιορισμούς του χρόνου, της ενέργειας και  του ντετερμινισμού των μεγάλων εμπορικών σημάτων και να προχωρήσει με τον δικό του ρυθμό, με απόλυτη ελευθερία έκφρασης , για να αφήσει ελεύθερη τη δημιουργικότητά του, τρεφόμενη από την εμπειρία, τα πρότυπα και τις δεξιότητες που απέκτησε κατά τη διάρκεια της καριέρας που τον προετοίμασε διαισθητικά για αυτό το νέο κεφάλαιο.

Κατασκευασμένα με υπομονή, καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, η σειρά εργαλείων και παλαιών μηχανών στα εργαστήρια Ateliers Hervé Schlüchter ακολουθούν σε ευθεία γραμμή την αριστεία που χαρακτηρίζει το έργο του Philippe Dufour, μέντορα του Hervé Schlüchter.

Αιχμαλωτισμένος από την ωρολογοποιία, αλλά όχι αιχμάλωτος της, και με οδηγό τις παραδόσεις παραδόσεις, ο Hervé Schlüchter αρπάζει την ευκαιρία να διαπρέψει στη δημιουργία ρολογιών με νέα ουσία.

Στο Bienne, δίπλα στον ποταμό Suze, στον πρώτο όροφο της ιστορικής βίλας Renfer Park, άρχισε να συλλαμβάνει, να σχεδιάζει και να κατασκευάζει το πρώτο ρολόι που φέρει το όνομά του. Διαθέσιμο μεσω συνδρομή σε μια επιλεγμένη κοινότητα διεθνών συλλεκτών, αυτό το πρώτο ρολόι θα κρατήσει ψηλά τις αξίες που έχει επιλέξει ο Hervé Schlüchter ως δρόμο της ζωής του.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

More Stories
Maîtres du Temps Chapter One Round Transparence