Το φωτόσπαθο της Urwerk

To Spacetime Blade εκφράζει την αντίληψη της μάρκας για τον χρόνο και τον χώρο, επαναφέροντας στην επικαιρότητα μια vintage τεχνολογία

 

Στην πραγματικότητα το νέο Spacetime Blade δεν είναι εμπνευσμένο από τα ξίφη των Τζεντάι αλλά από τον γνώμονα των ηλιακών ρολογιών – το στοιχείο που έριχνε τη σκιά του στα καντράν τους. Αρχικά, επινοήθηκε ως το μοναδικό κομμάτι που θα πρόσφερε η Urwerk για τους σκοπούς της δημοπρασίας του Only Watch. Ύστερα από τη ματαίωση της, παρουσιάστηκε τελικά ως limited edition 33 κομματιών στην εβδομάδα ρολογιού της Γενεύης.

Αποτελούμενο από 1.446 εξαρτήματα, το εντυπωσιακό Spacetime Blade έχει ύψος 1,70μ. και ζυγίζει 20 κιλά. Εκατό τοις εκατό χειροποίητο, αποτελείται από μία βάση από μπρούντζο και έναν γυάλινο σωλήνα, ο οποίος περιέχει οκτώ λαμπτήρες ψυχρής καθόδου («Nixie tubes»), όπου οι διάφορες ενδείξεις εναλλάσσονται σε φωτεινό πορτοκαλί χρώμα. Πρόκειται για μια τεχνολογία που επινοήθηκε τη δεκαετία του 1930 και προσομοιάζει τους σημερινούς λαμπτήρες LED.

Το Spacetime Blade συνοδεύεται από τηλεχειριστήριο, με το οποίο ο χρήστης επιλέγει ανάμεσα σε οκτώ διαφορετικές θέσεις, που περιλαμβάνουν από σετ ενδείξεων για τον χρόνο μέχρι υπολογισμό απόστασης.

More Stories
Ανακαλύψτε το στυλό του “Νονού”