Zenith El Primero Stratos Flyback Rainbow

Δύο ήταν οι πηγές έμπνευσης για το νέο ρολόι της Zenith, τα μοντέλα El Primero και το Rainbow Flyback του 1969 και του 1997 αντίστοιχα.

Το νέο μοντέλο είναι limited edition και θα παραχθεί σε 250 κομμάτια, τα οποία θα πωληθούν αποκλειστικά στις boutiques της φίρμας σε όλο τον κόσμο. Στο εσωτερικό του έχει τον μηχανισμό El Primero Calibre 405 B Automatic, με column wheel. Εκτελεί 36.000 ταλαντώσεις ανά ώρα, πράγμα που προσφέρει ακρίβεια ενός δεκάτου του δευτερολέπτου. Η έναρξη, η παύση και η επανεκκίνηση του χρονογράφου γίνεται με το πάτημα ενός και μόνο κουμπιού.

Στο 3 υπάρχει το totalizer των λεπτών, ενώ οι ώρες έχουν το δικό τους totalizer στο 6. Στο 9 υπάρχει το υποκαντράν των δευτερολέπτων, ενώ επίσης στο 6 υπάρχει και ένα παράθυρο για την ημερομηνία. Οι ενδείξεις είναι βαμμένες με λευκό superluminova, ενώ ο δείκτης του χρονογράφου είναι κόκκινος. Το καντράν έχει μαύρο χρώμα.

Η κάσα του είναι κατασκευασμένη από μαύρο Alchron ένα κράμα αλουμινίου και τιτανίου, το οποίο έχει εξαιρετική αντοχή και χαμηλό βάρος, ενώ η διάμετρος είναι 45,5 mm. Η στεφάνη είναι περιστρεφόμενη. Το ρολόι φορά λουράκι από rubber.

More Stories
Η DeWitt παρουσιάζει το Calibre DW8015