Yoga και Κρητική Διατροφή στην Κρήσσα Γειτονία

Με επιτυχία διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο 7, 8 και 9 Ιουνίου στον Παραδοσιακό Οικισμό Κρήσσα Γειτονία, της Ανατολικής Κρήτης, ένα πρωτότυπο τριήμερο Yoga, Ευεξίας & Κρητικής Διατροφής, στο χωριό της Σφάκας.

Οι συμμετέχοντες στην πρωτότυπη αυτή πρωτοβουλία είχαν την ευκαιρία να αποδράσουν για τρεις ημέρες σε μια μοναδική, αναπαλαιωμένη Γειτονιά του 17ου αιώνα που βρίσκεται μέσα στο χωριό Σφάκα. Η Κρητική Γειτονιά, ή αλλιώς «Κρήσσα Γειτονία», αποτελείται από 15 σπίτια,  σουίτες και δωμάτια το καθένα από τα οποία έχει την δική του κληρονομιά: ένα ήταν κάποτε το πατητήρι του χωριού, ένα άλλο το ελαιοτριβείο και άλλο το τσαγκαράδικο. Στοιχεία από την ιστορία του καθενός είναι διατηρημένα μέσα στον χώρο.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε πρακτικά μαθήματα Yoga σε πανοραμικές τοποθεσίες του Οικισμού, αλλά και απογευματινή Yoga  στην παραθαλάσσια περιοχή του Μόχλου, με θέα τον καταπληκτικό Κρητικό δύοντα ήλιο.  Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και πρακτικά σεμινάρια για την σωστή διατροφή, τον βελονισμό, την Κρητική δίαιτα, αλλά και για τις ευεργετικές ιδιότητες των Κρητικών βοτάνων.

«Αυτό το τριήμερο στην Κρήσσα Γειτονία δείξαμε πως το παλιό μπορεί να συνυπάρξει με το μοντέρνο και η παράδοση με νέες τάσεις και με ανθρώπους που ψάχνουν κάτι το διαφορετικό. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καταφέρνουμε να προσφέρουμε στους καλεσμένους μας καινοτόμες και μοναδικές εμπειρίες» υπογράμμισε η υπεύθυνη Marketing της Κρήσσας Γειτονίας κυρία Μάιρα Φώλια.

Σημειώνεται ότι το τριήμερο αυτό ήταν το πρώτο από μία σειρά θεματικών δραστηριοτήτων που θα λάβουν μέρος αυτό το καλοκαίρι στην Κρήσσα Γειτονία με θέματα την Γαστρονομία, την Φωτογραφία αλλά και την κρητική Πολιτιστική Κληρονομιά.

More Stories
H Rebellion Timepieces παρουσιάζει το T-500