Ξεκινά το Athens Flying Week

To Athens Flying Week συμπληρώνει τρία χρόνια παρουσίας με τη φετινή διοργάνωση και περιμένει κοινό και παγκοσμίου φήμης πιλότους σε ένα μοναδικό θέαμα από τις 25 έως και τις 28 Σεπτεμβρίου στο Φάληρο και το Τατόι. 

Οι εκδηλώσεις της AFW ξεκινούν από την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου με το Θεματικό Συνέδριο,‘’Aviation Development Conference ΙΙΙ’’ στο ξενοδοχείο Divani Caravel, από τις 09:30 έως τις 17.00. Θα παρευρεθούν σημαίνουσες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενισχύοντας έτσι το διεθνές προφίλ του. Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί pre-show του Φλοίσβου, στην παραλία Παλαιού Φαλήρου. Το κοινό θα έχει φέτος την ευκαιρία να απολαύσει το ακροβατικόΣμήνος της Βρετανικής Αεροπορίας ‘’Red Arrows’’, σε μία από τις καλύτερες εναέριες χορογραφίες τους. Θα πλαισιώνονται από 2 επιθετικά ελικόπτερα Apache του Στρατού μας, τον διάσημο Jurgis Κairys με τους Air Bandits, καθώς και τρία υδροπλάνα. Το θέαμα αρχίζει στις 17.30 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στην ιστορική αεροπορική Βάση του Τατοίου, από 26 – 28 Σεπτεμβρίου, ο Αθηναϊκός ουρανός θα φιλοξενήσει μια πλειάδα διεθνών συμμετοχών με 4 Άσσους στην κορυφή. Την Demo-team της Πολωνικής Αεροπορίας με MiG – 29 Fulcrum για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Demo–team της Πολεμική μας Αεροπορίας ‘’’Ζευς’’ με το F-16 Blk 52+ και τις ομάδες της Ολλανδικής και  Βελγικής Αεροπορίας, επίσης με F-16.  

Ακόμα, οι θεατές θα απολαύσουν την παγκόσμια πρωταθλήτρια Aude Lemordant και τονFrancesco Fornabaio της BREITLING και τον επίσης παγκόσμιο πρωταθλητή Jurgis Kairys της VOSTOK , τις εμφανίσεις του Team ‘’Δαίδαλος’’ της Αεροπορίας μας με το  Τ-6 Texan, τα περίφημα σμήνη των Blue Circe, Wefly! team, Royal Jordanian Falcons, Orlik, Hawks of Romania και solo αεροπόρων όπως ο Luca Bertossio και πολλών άλλων. Μαζί μας, επίσης, μέλη του πληρώματος της Red Bull με το ελικόπτερο Bo-105 CB των Flying Bulls όπως και το R/C model της ομάδας Schaerer Modellflug.  

 Η Αεροπορία Στρατού θα πετάξει με τα Apache και Chinook- με ρίψεις αλεξιπτωτιστών- το ΠΝ με τα Sea Hawk και Augusta Bell και το Λιμενικό Σώμα με τα F-406, TB20 και Dauphin. Η Aegean Airlines θα είναι εκεί με ένα Air Bus 320 και η Olympic Air με ένα Bombardier Q-400. Θεαματικές εκπλήξεις για το σαββατοκύριακο μας επιφυλάσσουν η  AEGEAN AIRLINES και ηΠολεμική Αεροπορία.   

Θα υπάρχουν επίσης σημαντικές αεραθλητικές δραστηριότητες της ΕΛΑΟ, πτήσεις ανεμοπλάνων, Τ/Κ Αερομοντελισμού, πτώσεις αλεξιπτωτιστών ακριβείας και πολλά ακόμα αεροπορικά δρώμενα. Κατά την διάρκεια της εβδομάδας θα λειτουργεί στην πλατεία Συντάγματος ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο αεροπορικού χαρακτήρα στο οποίο θα παρέχονται  πληροφορίες  για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, τους διαγωνισμούς και τις εκθέσεις.  

Στο Τατόι, κατά το τριήμερο των επιδείξεων, θα υπάρχει ελεύθερο parking εντός του αεροδρομίου, ενώ το κόστος αγοράς εισιτηρίου ξεκινά από 8€ ανά εισιτήριο & 4€ για παιδιά από 3-12 ετών για την Παρασκευή 26/09 – και 10€ ανά εισιτήριο & 5€ για παιδιά από 3-12 ετών για το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28/09/2014. 

Το πρόγραμμα προσέλευσης του κοινού στο Τατόι έχει ως εξής:

Παρασκευή 26/09: 16:00 – 18:30
Σάββατο 27/09 και Κυριακή 28/09: 09:00 – 18:30
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.athensflyingweek.gr 

The premium watch magazine

More Stories
The Astral Gateway από την Roger Dubuis