Valbray Oculus V “The Devil Inside”

Το όνομα της εταιρείας Valbray μπορεί να μη λέει και πολλά στους περισσότερους, καθώς δεν έχει περισσότερα από δύο χρόνια από τότε που έκανε την επίσημη πρώτη εμφάνισή της, αλλά το τελευταίο της δημιούργημα είναι σίγουρα ένα από εκείνα τα ρολόγια που καλό είναι να γνωρίζουν όλοι οι φίλοι της υψηλής ωρολογοποιίας. 

Οι ιδρυτές της φίρμας έχουν μεγάλη αγάπη με τη φωτογραφία και αυτό είναι κάτι που γίνεται εμφανές στον τρόπο λειτουργίας του συστήματος με το οποίο κρύβεται και αποκαλύπτεται το καντράν στα μοντέλα τους. Περιστρέφοντας τη στεφάνη αποκαλύπτεται ή κρύβεται το καντράν  του ρολογιού κάτω από τους δείκτες της ώρας και των λεπτών. 

Στο νέο μοντέλο με την πολύ περιορισμένη κυκλοφορία των μόλις 6 κομματιών, το καντράν έχει καταληφθεί από μικρούς… διαβόλους, με το κόκκινο και το μαύρο χρώμα να δίνουν ανάλογη αισθητική. Η κάσα είναι από τιτάνιο βαθμού 5, ενώ τα poussoir του χρονογράφου και μερικές λεπτομέρειες στο καντράν είναι από ροζ χρυσό. Στο διάφανο πίσω μέρος της κάσας διακρίνεται μία γυναικεία φιγούρα που κρατά μία τρίαινα. 

Το σχήμα της τρίαινας είναι εμφανές στο δείκτη των δευτερολέπτων, μία λεπτομέρεια που δείχνει ότι αυτό το ρολόι είναι διαφορετικό από όλα τα άλλα, ακόμα και αν είναι καλυμμένο το καντράν. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά, έχουμε έναν μηχανισμό που έχει κατασκευαστεί από την ίδια τη φίρμα, με 25 λίθους και power reserve 44 ώρες. Εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις την ώρα και παραμένει αδιάβροχο στα 50 μέτρα.

More Stories
H smart πρόταση της IWC