SONY DSC

Tokyoflash Kisai Polygon

Μπορεί η κάσα του να έχει στρογγυλό σχήμα, αλλά το γεωμετρικό σχήμα που κυριαρχεί στο μάτι στο νέο δημιούργημα των Ιαπώνων είναι τα πολύγωνα, τα οποία και καταλαμβάνουν το καντράν προκειμένου να δείξουν την ώρα. 

Δώδεκα πολύγωνα στην περίμετρο του κυκλικού καντράν δείχνουν την ώρα, στην ίδια θέση με τις ενδείξεις της ώρας σε ένα τυπικό ρολόι. Έξι μεγαλύτερα τρίγωνα στο εσωτερικό λειτουργούν σαν λεπτοδείκτης με το 00, 10, 20, 30, 40 και 50. Τα απλά λεπτά εμφανίζονται με ένα εξαγωνικό ψηφίο στο κέντρο του καντράν. 

Με παρόμοιο τρόπο προβάλλεται και η ημερομηνία με τον μήνα να εμφανίζεται εκεί που προβάλλονται οι ώρες και οι ημέρες στη θέση των λεπτών. Για να εμφανιστεί η ημερομηνία θα πρέπει να πατηθεί το κάτω poussoir. Υπάρχει ακόμα λειτουργία ξυπνητηριού και οπίσθιος φωτισμός EL. Κατά την προσφιλή τακτική της Tokyoflash, το καντράν κάνει animation κάθε 15 λεπτά, εάν το επιθυμεί ο χρήστης. 

Το ρολόι φοράει μεταλλικό μπρασελέ, η κάσα του έχει διάμετρο 41 mm, είναι αδιάβροχο σε 30 μέτρα βάθος και πωλείται online στο www.tokyoflash.com έναντι €100. 

More Stories
Longines Ladies Awards 2013