Το ρολόι που ξεκλειδώνει την Aston Martin σας

To νέο AMVOX2 Transponder είναι ένα από τα νέα μοντέλα της Jaeger LeCoultre που εμφανίστηκαν στην Baselworld και κέντρισαν το ενδιαφέρον με τις δυνατότητές του. 

Εκείνο που το καθιστά μοναδικό είναι ότι διαθέτει ενσωματωμένο μηχανισμό ασύρματου ξεκλειδώματος των θυρών όλων των μοντέλων της Aston Martin. Έχουν παρουσιαστεί και στο παρελθόν μοντέλα της Jaeger LeCoultre που είχαν τη δυνατότητα να ξεκλειδώνουν μία Aston Martin, αλλά αυτό γινόταν σε μεμονωμένα μοντέλα. Το Transponder 2 ξεκλειδώνει όλα τα μοντέλα της Aston Martin.  

Εκτός από το ξεκλείδωμα των θυρών, με το ρολόι αυτό ο ιδιοκτήτης μίας Aston Martin μπορεί να ανάψει και τα φώτα για να την εντοπίσει τη νύχτα (αν και δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς γίνεται ένας ιδιοκτήτης μίας Aston Martin να τη χάσει…). Παρόλα αυτά, θα πρέπει να έχει το ειδικό κλειδί πάνω του ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου. Για να ενεργοποιηθεί η λειτουργία, ο κάτοχος του ρολογιού αρκεί να πιέσει το κρύσταλλο ζαφειριού στην κάσα σαν να ήταν πλήκτρο.

Αναφορικά με τις ωρολογιακές χάρες αυτού του ρολογιού, έχουμε να κάνουμε με έναν χρονογράφο ο οποίος δεν έχει τα κλασικά poussoir που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε χρονογράφους, ενώ υπάρχει στα αριστερά της κάσας ένας μοχλός που κινείται σε θέσεις active ή locked για να ενεργοποιεί τις λειτουργίες του. Για να γίνει το reset του χρονογράφου αρκεί να πιεστεί το άκρο του κρυστάλλου στο 6. O μηχανισμός είναι ο μηχανικός calibre 756 με αυτόματο κούρδισμα, ο οποίος εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις ανά ώρα, με power reserve 65 ώρες. 

More Stories
Γνωρίστε το Oyster Perpetual GMT-Master II της Rolex