Το ρολόι με τρία μοναδικά complications

To Girard Perregaux 1966 Minute Repeater, Annual Calendar, Equation of Time, όπως φαίνεται από το όνομά του είναι ένα ρολόι που δίνει άλλο νόημα στην έννοια του Grand Complication. 

Το μοντέλο αυτό είναι μία επίδειξη τεχνογνωσίας και τεχνικής, μιας και φιλοξενεί τρεις σημαντικές πολυπλοκότητες σε ένα caliber. Παρόλο που υπάρχει τέτοια μηχανική πανδαισία στο εσωτερικό του μηχανισμού του, το καντράν του ρολογιού είναι αισθητικά άρτιο και καταφέρνει να δείχνει όλες τις ενδείξεις του μέσα από ευανάγνωστους δείκτες και υποκαντράν. 

Στο 1:30 υπάρχει ένα υποκαντράν που δείχνει την ημερομηνία, ενώ σε ένα κυρτό παράθυρο μεταξύ του 6 και του 8 εμφανίζεται ο μήνας. Η ρύθμιση της ημερομηνίας γίνεται μόνο μια φορά το χρόνο με την κορώνα, κάθε Φεβρουάριο. Στο 4:30 υπάρχει το Equation of Time, το οποίο δείχνει τη διαφορά που υπάρχει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ανάμεσα στον χρόνο που ζούμε και στον απόλυτο ηλιακό χρόνο. Τέλος, στο 9 υπάρχει ακόμα ένα υποκαντράν, το οποίο δείχνει τα δευτερόλεπτα.

Μία άλλη complication που έχει αυτό το αριστούργημα της υψηλής ωρολογοποιίας είναι το minute repeater, το οποίο του επιτρέπει να χτυπά με έναν χαρακτηριστικό ήχο στις ώρες, τα τέταρτα της ώρας και στα λεπτά. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η κυρτή κάσα στο πίσω μέρος βοηθά την ενίσχυση του παραγόμενου ήχου. 

Υπεύθυνα για την άριστη λειτουργία όλων αυτών των complications είναι τα 419 μέρη του μηχανικού μηχανισμού με κούρδισμα στο χέρι με το όνομα Girard Perregaux E09-0003. Πρόκειται για έναν caliber ο οποίος χωρά στην κάσα διαμέτρου 42 mm, έχει 48 λίθους, εντυπωσιακό power reserve 100 ώρες και εκτελεί 21.600 ταλαντώσεις την ώρα. 

Το ρολόι φορά καφέ λουράκι από δέρμα, είναι αδιάβροχο στα 30 μέτρα, η κάσα του είναι από ροζ χρυσό και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση 15 κομματιών. 

More Stories
To νέο συλλεκτικό Oris Sun Wukong Limited Edition