Το πιο ακριβές ρολόι χειρός στον κόσμο

Γράφουμε για διάφορα μηχανικά ρολόγια στο Chronos Plus, τα οποία παρουσιάζουν αξιοζήλευτη ακρίβεια στην μέτρηση του χρόνου, ή για ικανούς εκπροσώπους της νέας κατηγορίας smartWatch, τα οποία μοιάζουν να είναι καλά εξοπλισμένα με ένα πλήθος από gadgets, αλλά αυτό το ρολόι καταφέρνει να τα νικά όλα. 

Δεν εντυπωσιάζει με το σχεδιασμό του, ούτε μπορεί κανείς να το πει πρακτικό, αλλά η ακρίβειά του στην μέτρηση του χρόνου είναι παροιμοιώδης και αυτό γιατί είναι ατομικό. Το πρωτότυπο της Bathys Hawaii Watch 01COMPANY είναι το Cesium 133 δεν χρησιμοποιεί ραδιοκύματα για να συντονιστεί με κάποιο ατομικό ρολόι, αλλά διαθέτει ένα τέτοιο ρολόι στο εσωτερικό του. 

Μέσα στην μεγάλη κάσα του υπάρχει ένα λέιζερ, μία θερμαντική διάταξη, αέριο καίσιο, ένα φίλτρο μικροκυμάτων και ένας αισθητήρας φωτοδιόδου. Η αρχή λειτουργία του ρολογιού είναι η ίδια με εκείνη που χρησιμοποιείται στο National Institute of Standards and Technology, με αποτέλεσμα η ακρίβεια να αγγίζει το ένα δευτερόλεπτο χαμένο κάθε χίλια χρόνια, σύμφωνα με τους δημιουργούς του. 

Η υψηλή επιστήμη έχει και το τίμημά της γενικώς, με το ατομικό ρολόι χειρός να λειτουργεί με μία φόρτιση των μπαταριών του για λίγες ώρες, ενώ η τιμή του εκτιμάται ότι θα αγγίζει στις ΗΠΑ τα 12.000 δολάρια. 

More Stories
Rolex: Oyster Perpetual Yacht-Master 42