To νέο πιο λεπτό μηχανικό ρολόι στον κόσμο

Μέχρι σήμερα τον τίτλο του πιο λεπτού μηχανικού ρολογιού στον κόσμο κατείχε το Piaget Altiplano 900P, αλλά η Jaeger LeCoultre με το Master Ultra Thin Squelette μειώνει το συνολικό πάχος κατά 0,05 χιλιοστά. 

Έτσι, με το μοντέλο της Jaeger LeCoultre καταρρίπτεται το ρεκόρ των 3,65 χιλιοστών της Piaget και φτάνει στα 3,60 χιλιοστά. Εάν αναρωτιέστε τι μπορεί να χωρέσει σε τόσο λεπτό πάχος, αρκεί να αναφέρουμε ότι μέσα στην τόσο λεπτή κάσα, βρίσκει κανείς τον μηχανισμό Jaeger LeCoultre Calibre 849ASQ, με χειροκίνητο κούρδισμα, ο οποίος αποτελείται από 119 μέρη και 19 Λίθους, με power reserve 33 ώρες. 

Ο skeleton μηχανισμός δεν ξεπερνά σε πάχος τα 1.85 χιλιοστά και αυτό από μόνο του είναι μία σημαντική κατάκτηση για τον κόσμο της μικρομηχανικής. Υπάρχει ένα μοντέλο με πάχος 4.73 χιλιοστά, το οποίο έχει μεγαλύτερο πάχος εξαιτίας των διαμαντιών με τα οποία είναι διακοσμημένη η κάσα. 

Το ρολόι είναι limited edition σε κάθε έκδοση στην οποία είναι διαθέσιμο, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 58.000 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τα 75.000 ευρώ, ανάλογα με τη διακόσμηση της κάσας. 

More Stories
SIHH 2016: Έντονα τεχνικά στοιχεία στα νέα ρολόγια της Girard-Perregaux