Το επίσημο ρολόι του Μουντιάλ 2014

H Hublot παρουσιάζει το επίσημο ρολόι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2014, ενός Big Bang Unico Bi-Retrograde Chrono. 

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η Hublot συνδυάζει έναν μηχανισμό Bi-Retrograde με έναν χρονογράφο και η εξέλιξη του μηχανισμού UNICO HUB1260 για να μπει στο ρολόι διήρκησε συνολικά 18 μήνες. Συνολικά απαρτίζεται από 385 μέρη, εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις ανά ώρα και πρόκειται να λάβει αναγνώριση ως ευρεσιτεχνία. Έχει αυτόματο κούρδισμα, 44 λίθους και power reserve 72 ώρες.

O μηχανισμός Bi-Retrograde σημαίνει ότι οι δείκτες επιστρέφουν στην αρχική θέση άμεσα, με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Όταν ξεκινά ο χρονογράφος, ο δείκτης τόσο στο totalizer των δευτερολέπτων όσο και εκείνος στο totalizer των λεπτών κινούνται από τα αριστερά προς τα δεξιά σε ένα τόξο των 45 λεπτών. Υπάρχουν δύο poussoir εκατέρωθεν της κορώνας, για την έναρξη, το σταμάτημα και την επανεκκίνηση του χρονογράφου. Το poussoir στο 2 έχει τέσσερεις θέσεις: Ημίχρονο, διάλειμμα, δεύτερο ημίχρονο και τέλος αγώνα, με τις ενδείξεις να εμφανίζονται σε ένα παράθυρο στο 12.  

Στο καντράν υπάρχουν τα χρώματα της χώρας που φιλοξενεί το Μουντιάλ, της Βραζιλίας, ενώ η κάσα διαμέτρου 45,5 mm είναι είτε από King Gold 18 K με στεφάνη από ανθρακονήματα (limited edition 100 κομματιών), είτε από μαύρο κεραμικό με στεφάνη από ανθρακονήματα (limited edition 200 κομματιών). 

Μπορείτε να το δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί. 

More Stories
H νέα συλλογή Tsars Collection by Tatiana Faberge