To επίσημο ρολόι των πτήσεων μηδενικής βαρύτητας

Το 2015 η S3 (Swiss Space Systems) θα ξεκινήσει τις πτήσεις μηδενικής βαρύτητας για το κοινό και με την ευκαιρία αυτή η Breitling αποφάσισε να παρουσιάσει το ρολόι που θα ταιριάζει σε όσους επιλέξουν να ζήσουν μία τέτοια εμπειρία. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Breitling από το 1962, είχε συνοδέψει την πτήση μηδενικής βαρύτητας του Scott Carpenter με ένα Navitimer Cosmonaute. Από τότε μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια, αλλά η Breitling δεν έπαψε να έχει έντονο ενδιαφέρον για την παραβολική πτήση. 

Στο πλαίσιο του ZeroG Project ένα Airbus θα εκτελεί δίωρες πτήσεις κατά τη διάρκεια των οποίων θα εκτελούνται 15 παραβολικές τροχιές που θα κρατούν 20 με 25 δευτερόλεπτα και θα κάνουν τους επιβάτες να νιώσουν το αίσθημα της έλλειψης βαρύτητας. Οι επιβάτες θα έχουν ως μέρος του εξοπλισμού τους έναν ειδικό χρονογράφο, τον S3 Zero G, της Breitling, ο οποίος θα έχει μαύρη κάσα από τιτάνιο και μηχανισμό SuperQuartz, ο οποίος είναι κατά 10 φορές πιο ακριβής από ότι ένας απλός μηχανισμός Quartz. 

Το ρολόι εκτός από τη λειτουργία του χρονογράφου έχει ξεχωριστό παράθυρο για την ημερομηνία, ενώ είναι αδιάβροχο στα 100 μέτρα. Μπορείτε να το δείτε και στο ακόλουθο βίντεο. 

More Stories
Roger Dubuis Excalibur 42 Chronograph