Το Airbus A380 της Emirates στην Αθήνα

Η Emirates έφερε τη ναυαρχίδα του στόλου της, το αεροσκάφος Airbus A380 στην Αθήνα για μία και μοναδική πτήση στις 15 Σεπτεμβρίου 2013.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την  πρώτη προγραμματισμένη πτήση του  Α380 προς την Αθήνα, και τονίζοντας περαιτέρω τη δέσμευσή της προς την ελληνική αγορά, η πτήση με αεροσκάφος Α380 πραγματοποιήθηκε με στόχο να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση του δρομολογίου Ντουμπάι-Αθήνα.

Στους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους, η Emirates μετέφερε περισσότερους από 120.000 επιβάτες στο δρομολόγιο Αθήνα-Ντουμπάι. Ιδιαίτερα τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, η Αθήνα, ως προορισμός, παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση επιβατικής κίνησης, σημειώνοντας άνοδο κατά 25% και 64%, αντίστοιχα. Τον Μάιο, πραγματοποιήθηκε αναβάθμιση του αεροσκάφους στο δρομολόγιο Αθήνα-Ντουμπάι, με την ένταξη του  αεροσκάφους Boeing 777, αυξάνοντας τη χωρητικότητα κατά 60%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο  του προηγούμενου έτους.

Με την αύξηση χωρητικότητας του αεροσκάφους και την πληρότητα των προγραμματισμένων πτήσεων της Emirates για τους επόμενους μήνες να αγγίζει το 90%, το αισιόδοξο σενάριο για τον εισερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα το 2013 επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά.

Η Emirates αποτελεί το μεγαλύτερο διαχειριστή αεροσκαφών Α380 στον κόσμο. Στον υπάρχοντα ισχυρό στόλο 36 αεροσκαφών τέτοιου τύπου, η αεροπορική έχει άλλα 54 αεροσκάφη Α380 σε παραγγελία. Ο πλήρης κατάλογος προορισμών που πραγματοποιούνται από αεροσκάφος Α380 περιλαμβάνει: Ντουμπάι, Άμστερνταμ, Ώκλαντ, Μπανγκόκ, Πεκίνο, Χονγκ Κογκ, Τζέντα, Κουάλα Λουμπούρ, Λονδίνο (Χίθροου), Μάντσεστερ, Μελβούρνη, Μόσχα, Μόναχο, Νέα Υόρκη (JFK), Παρίσι, Ρώμη, Σεούλ, Σιγκαπούρη, Σαγκάη, Σύδνεϋ και Τορόντο.

Ακολουθεί ένα εντυπωσιακό βίντεο από το cockpit του Α380 καθώς αυτό εκτελεί προσγείωση τη νύχτα στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι. Αξίζει να το δείτε. 

More Stories
Το Seiko Astron GPS λανσαρίστηκε επίσημα