To πιο ακριβό ρολόι του Geneva Watch Week

Χθες το βράδυ η Jacob & Co. παρουσίασε το ακριβότερο ρολόι του φετινού Geneva Watch Week, σε ένα αποκλειστικό event με λαμπερούς καλεσμένους

880 καράτια ακατέργαστων κίτρινων διαμαντιών έγιναν 216,89 μετά από χιλιάδες ώρες κοπής στην απαιτητική κοπή Asscher. Η μάρκα αναζητούσε τις πέτρες για τριάμιση ολόκληρα χρόνια, προκειμένου να καταφέρει να ολοκληρώσει το Billionaire Timeless Treasure. Αυτοί οι 425 πολύτιμοι λίθοι είναι τοποθετημένοι ο ένας δίπλα στον άλλον με ακρίβεια, σχηματίζωντας ένα εντυπωσιακό μωσαϊκό. Τα διαμάντα έρχονται στις αποχρώσεις Fancy Yellow και Fancy Intense Yellow και το χρώμα τους ενισχύεται από τη μοναδική πράσινη λάμψη που προσδίδουν οι τσαβορίτες. Ο μηχανισμός Billionaire skeleton tourbillon έχει διακοσμηθεί με άλλα 57 κίτρινα διαμάντια κοπής baguette.

Το Billionaire Timeless Treasure πήρε τη θέση που του αρμόζει ανάμεσα στα πιο ακριβά ρολόγια στον κόσμο, με την τιμή των 20 εκ. δολλαρίων.  Πρόκειται ακόμη για το πρώτο ρολόι με τόσο μεγάλο αριθμο κίτρινων διαμαντιών, που ξεχωρίζουν τόσο για το μέγεθος όσο και για τη καθαρότητά τους.

«Έχουμε περιηγηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο για τριάμισι χρόνια αναζητώντας έναν άνευ προηγουμένου αριθμό τέλειων πολύτιμων λίθων, λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος Benjamin Arabov. Τους συγκεντρώσαμε εδώ, στα κεντρικά μας γραφεία στη Γενεύης, όπου ο καθένας ελέγχθηκε εξονυχιστικά στο πρόχειρο στάδιο, στο cut stage, πριν και μετά το gem setting. Όλη η εργασία σχετικά με τις πέτρες συνέβη εξ ολοκλήρου εδώ, στη Γενεύη. Συνδυάσαμε την τεχνογνωσία μας στα υψηλά κοσμήματα με τις δεξιότητές μας στην υψηλή ωρολογοποιία και χρησιμοποιήσαμε την ορμή μας για να πετύχουμε αυτό που δεν έχει ξαναγίνει. Έτσι, δημιουργήσαμε ένα μοναδικό κομμάτι που ξεπερνά κάθε άλλο ρολόι υψηλού κοσμήματος σε χλιδή, αποκλειστικότητα και ποιότητα διαμαντιού.»

«Για τα λευκά διαμάντια, λαμβάνουμε τεράστιο αριθμό λίθως διαρκώς, λέει η Seraina Wicht. Για το Billionaire Timeless Treasure, λαμβάναμε πέτρες μία προς μία, δύο προς δύο, τρεις το πολύ. Συνέβη αρκετές φορές που περάσαμε αρκετές εβδομάδες χωρίς να λάβουμε ούτε μία που να άξιζε το κομμάτι». Η διαδικασία του Asscher-cut ήταν μια άλλη πρόκληση. Το τετράγωνο σχήμα με κεκλιμένες γωνίες, που στην πραγματικότητα είναι περισσότερο από ένα οκτάγωνο, απαιτεί 57 όψεις και απαιτεί πολύ μεγαλύτερες επιφάνειες από την τυπική κοπή μπριγιάν.»

Το Billionaire Timeless Treasure δεν ήταν μόνο ένα παιχνίδι υπομονής, αλλά και ένα παιχνίδι δεξιοτήτων και χρωμάτων. Κάθε λίθος είχε την δική του θέση. Τα μεγαλύτερα προορίζονταν για τη κάσα, η οποία περιλαμβάνει 46 από αυτά με συνολικό βάρος 55,15 ct. Οι πρώτες σειρές του μπρασελέ – 159 ct – απαιτούσαν επίσης βαριά κομμάτια, με το ατομικό τους μέγεθος να μειώνεται σταδιακά καθώς πλησιάζουν προς στο κούμπωμα. Αλλά οι πολύτιμοι λίθοι δεν τοποθετούνται σύμφωνα με το αρχικό τους μέγεθος. Μόνο το χρώμα έχει σημασία εδώ. Έτσι, αρκετές μεγάλες πέτρες έχουν κοπεί με τεράστια σπατάλη ύλης.

Το Billionaire, τοπρωτότυπο μοντέλο που κυκλοφόρησε το 2015 ως μοναδικό κομμάτι, ήταν ένα πρωτόγνωρο ρολόι. Δημιουργήθηκε ως έργο κατά παραγγελία, χρειάστηκε αρκετά χρόνια για να κατασκευαστεί. Η εύρεση, η διαλογή, η κοπή, η προετοιμασία των 239 διαμαντιών της κοπής emerald έφτασε την τιμή του στα 18 εκατομμύρια δολάρια. Η τεράστια επιτυχία αυτού του ρολογιού ώθησε τη μάρκα να καταφέρει να ξεπεράσει την αρχική της δημιουργία.

Στο λαμπερό event που παρουσιάστηκε το ρολόι παρεβρέθηκαν ξεχωριστοί καλεσμένοι από τον κλάδο της ωρολογοποίας, πελάτες της μάρκας, και φυσικά δημοσιογράφοι.

More Stories
H επιστροφή της Waltham Watches