Τι ώρα… μυρίζει;

Το Scent Rythm Watch είναι ένα διαφορετικό ρολόι, το οποίο έχει ως σκοπό του να μας δείξει την ώρα με την απελευθέρωση της κατάλληλης…μυρωδιάς. 

Όσο περιέργο και αν ακούγεται αυτό, είναι εφικτό για την δημιουργό του, Aisen Caro Chacin. Όλα γίνονται με βάση τον κιρκάδιο ρυθμό λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος, ο οποίος σε ένα 24ωρο μας δίνει το σήμα να ξυπνήσουμε, να είμαστε σε εγρήγορση, να αναπαυθούμε και στο τέλος να κοιμηθούμε. 

Για κάθε μία φάση της δραστηριότητάς μας υπάρχει το αντίστοιχο άρωμα που αναδύεται από το ρολόι. Έτσι έχουμε τη μυρωδιά του καφέ το πρωί, τη μυρωδιά του… χρήματος το απόγευμα, ενός χαλαρωτικού ουίσκι το βράδι και ενός χαμομηλιού λίγο πριν πέσουμε για ύπνο. Στην κάσα του ρολογιού υπάρχουν τέσσερα μικρά φιαλίδια με ένα από τα αντίστοιχα αρώματα στο καθένα. Ο μικροαισθητήρας του ρολογιού αναλαμβάνει να απελευθερώσει την κατάλληλη στιγμή το ανάλογο άρωμα, καθώς στο εσωτερικό του υπάρχει ένα κανονικό ρολόι για να μετρά την ώρα. 

Το ρολόι χωρίζει την ημέρα σε τέσσερεις ζώνες των έξι ωρών. Η πρώτη είναι το ξύπνημα (6 το πρωί με 12 το μεσημέρι – καφές), η δεύτερη είναι η παραγωγική ώρα (12 το μεσημέρι με 6 το απόγευμα – μυρωδιά χρήματος), η τρίτη είναι η χαλάρωση (6 το απόγευμα με 12 το βράδυ- μυρωδιά ουίσκι και καπνού, μαζί με άρωμα βαλεριάνας) και η τελευταία η ζώνη της ξεκούρασης και του ύπνου (12 το βράδυ με 6 το πρωί – μυρωδιά χαμομηλιού με μελατονίνη). 

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε (το Διαδίκτυο ακόμα δεν εμπλέκει όλες τις αισθήσεις μας, όπως την όσφρηση…) το πρωτότυπο του ρολογιού αυτού σε λειτουργία. 

More Stories
Το Escape II Unique Absolute Sapphire “HANCOCK RED” της Purnell