Η TAG Heuer και η Porsche ενώνουν τις δυνάμεις τους στο νέο χρονογράφο Carrera Porsche

Η πολυτελής ελβετική ωρολογοποιία TAG Heuer και η Porsche, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων, ανακοίνωσαν την καινούργια συνεργασία τους, μια αυθεντική συμμαχία μεταξύ δύο εταιρειών με κοινό, αγωνιστικό DNA.

Η συμμαχία μεταξύ της TAG Heuer και της Porsche είναι το αποκορύφωμα μιας συναρπαστικής και συνυφασμένης ιστορίας που χαρακτηρίζεται από το πάθος για την ταχύτητα και τα μηχανοκίνητα αθλήματα. Aπό την αρχική σύλληψη της ιδέας, ως μια συνεργασία που θα συμπεριλαμβάνει τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων προϊόντων, μέχρι την πρόσφατη επίσημη ανακοίνωσή της και την παρουσίαση του πρώτου TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph, μοιάζει για πολλούς σαν μια συμφωνία που «έκλεισε» στον Παράδεισο της ταχύτητας.

Ο CEO της TAG Heuer, Frédéric Arnault, δήλωσε: «Η TAG Heuer και η Porsche έχουν κοινή ιστορία και αξίες, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε την ίδια στάση. Όπως και η Porsche, είμαστε καινοτόμοι και πάντα κυνηγάμε τις υψηλές επιδόσεις. Με αυτήν τη συμμαχία, η TAG Heuer και η Porsche έρχονται επιτέλους και επίσημα σε συνεργασία, μετά από δεκαετίες κοινών εμπειριών, και θα δημιουργήσουμε απαράμιλλες εμπειρίες και προϊόντα για τους πελάτες και τους φίλους που παθιάζονται με τις αξίες μας».

«Η στενή φιλία μεταξύ της μάρκας μας και της TAG Heuer υπάρχει εδώ και δεκαετίες και είμαι πολύ χαρούμενος που τώρα κάνουμε το βήμα για να δημιουργήσουμε μια στρατηγική συνεργασία», λέει ο Detlev von Platen, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Πωλήσεων και Marketing της Porsche AG.

Ο CEO της TAG Heuer, Frédéric Arnault και ο Detlev von Platen, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Πωλήσεων και Marketing της Porsche AG.

Το πάντρεμα της σπουδαίας αυτής ελβετικής μάρκας με τον γερμανό θρύλο των σπορ αυτοκινήτων γιορτάστηκε με την παρουσίαση του ΤAG Heuer Carrera Porsche 44mm. Φυσικά, η ένωση της TAG Heuer με έναν ισχυρό παίκτη στα μηχανοκίνητα αθλήματα μοιάζει να έχει τώρα περισσότερο νόημα, αφού και οι δύο τυχαίνει να έχουν προϊόντα με το όνομα Carrera. Το όνομα Carrera για τους οπαδούς της ωρολογοποιίας είναι η ψυχή της TAG Heuer που πρώτη φορά ενσωματώθηκε στον χρονογράφο του Jack Heuer το 1963, ενώ στην Porsche, το όνομα Carrera είναι συνώνυμο με έναν από τους πιο ισχυρούς κινητήρες της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ομοιότητες στην παράδοση των δύο εταιρειών βρίσκει κανείς ήδη από την εποχή που ιδρύθηκαν από τους αυτοδημιούργητους “πατέρες” τους. Oι Edouard Heuer και Ferdinand Porsche ήταν οραματιστές και πρωτοπόροι με σημαντικές καινοτομίες τους να κερδίζουν διακρίσεις το 1889 και 1900. Και οι δύο είχαν εμμονή με την ταχύτητα και έγιναν πρωτοπόροι στους αντίστοιχους τομείς τους γνωρίζοντας ότι ανεξάρτητα από το ποια αρχεία ταχύτητας μπορούν να καταγραφούν, η ταχύτητα δεν έχει θα έχει ποτέ νόημα χωρίς το χρόνο. Από την αρχή, η ελβετική ωρολογοποιία ήταν αποφασισμένη να μετρήσει την ταχύτητα σε συσκευές χρονισμού ικανές να συλλάβουν συνεχώς αυξανόμενα κλάσματα του δευτερολέπτου.

ΤAG Heuer Carrera Porsche 44mm

Το 1954, ο γιος του ιδρυτή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Ferry Porsche, που στο μεταξύ είχε ιδρύσει το 1948 τη μάρκα αυτοκινήτων με το όνομα της οικογένειας, για να γιορτάσει τη συμμετοχή των αυτοκινήτων του στον αγώνα Carrera Panamericana, έδωσε το όνομα Carrera στον πιο δυνατό κινητήρα της εταιρείας. Το 1963, ο Jack Heuer, δισέγγονος του Edouard, σχεδίασε τον πρώτο χρονογράφο Carrera που πήρε και αυτός το όνομά του από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ο οδηγός και εμπορικός αντιπρόσωπος της Porsche και θρύλος των μηχανοκίνητων σπορ, Jo Siffert, ήρθε σε συμφωνία με τον Jack Heuer, o οποίος θυμάται ανατρέχοντας στο παρελθόν: «Για 25.000 ελβετικά φράγκα, εμείς βάζαμε το λογότυπό μας στο αυτοκίνητο και τη στολή του. Εκείνος μπορούσε να αγοράζει τα ρολόγια μας σε τιμές χονδρικής και να τα πουλάει στους φίλους του. Και το έκανε με μεγάλη επιτυχία, αφού τη σεζόν του 1969 οι μισοί πιλότοι της Formula 1 φορούσαν ρολόγια Heuer».

Porsche 911 Carrera S

Αυτή η συνεργασία ήταν που οδήγησε τον Steve McQueen να βάλει το λογότυπο της Heuer στην αγωνιστική στολή του, στα γυρίσματα της ταινίας Le Mans το 1970, στην οποία οδηγούσε μια Porsche 917. Ο Αμερικανός ηθοποιός είχε πει τότε: “Οδηγώ το ίδιο αυτοκίνητο με τον Siffert, οπότε θέλω να φοράω και την ίδια στολή”.

Όταν η Heuer πωλήθηκε στον όμιλο TAG και πήρε το όνομα TAG Heuer, στα μέσα της δεκαετίας του ’80, προέκυψε μια πιο επίσημη συνεργασία των δύο εταιρειών, αφού μαζί κατασκεύασαν τον τούρμπο κινητήρα TAG-Turbo που βοήθησε τη McLaren να κερδίσει τρεις συνεχόμενους τίτλους στην F1, με τον Niki Lauda το 1984 και τον Alain Prost το 1985 και το 1986.

Από το 1999 η σχέση των δύο έγινε ακόμη πιο δυνατή, με συνεργασίες όπως αυτή στο πρωτάθλημα Formula E αλλά και άλλες χορηγίες στους αγώνες ταχύτητας. Μετά την σημερινή ανακοίνωση της νέας συνεργασίας, διάφορα αγωνιστικά projects θα βρίσκονται στο επίκεντρο της ανανεωμένης σχέσης των δύο εταιρειών τα επόμενα χρόνια – και συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα Formula E, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής αλλά και στο TAG Heuer Esports Supercup.

ΤAG Heuer Carrera Porsche

Ο χρονογράφος TAG Heuer Carrera Porsche είναι το πρώτο εξαιρετικό παράδειγμα συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών. Βασίζεται στο σχέδιο του χρονογράφου Carrera Sport, με τη χαρακτηριστική στεφάνη με ενδείξεις της ταχυμετρικής κλίμακας, αλλά παρουσιάζει διάφορα νέα χαρακτηριστικά που εμπνέονται από τη σχεδιαστική αισθητική της Porsche.

Το λογότυπο της Porsche είναι χαραγμένο στη στεφάνη με τη χαρακτηριστική γραμματοσειρά του χρησιμοποιείται και στις ενδείξεις των αυτοκινήτων της. Τα χρώματα της Porsche (κόκκινο, μαύρο και γκρι) χρησιμοποιούνται στο ρολόι, ενώ η επιφάνεια του καντράν θυμίζει άσφαλτο και είναι ειδικά σχεδιασμένη για αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο.

Το καινοτόμο αυτό μοντέλο διατίθεται είτε με πολυτελές δερμάτινο λουράκι με ιδιαίτερη ραφή που θυμίζει το εσωτερικό των αυτοκινήτων Porsche, είτε με μπρασελέ. Στην καρδιά του χτυπά ο inhouse μηχανισμός Calibre Heuer 02 με power reserve 80 ωρών.

Περισσότερες πληροφορίες για την TAG Heuer εδώ.

More Stories
Interview: Christian Selmoni