Tag Heuer Carrera Nismo Calibre 16

Το Tag Heuer Carrera Nismo Calibre 16 δημιουργήθηκε για να τιμήσει την συνεργασία της Tag Heuer με τη Nissan, με την αφορμή της συμμετοχής του Nissan Nismo στις 24 ώρες του Le Mans.

H Tag Heuer έχει έντονη παρουσία στην πίστα του Le Mans από την δεκαετία του 1970, ενώ η Nissan συμμετέχει με ένα μοναδικό όχημα στον αγώνα, το Nismo, το οποίο έχει τον κινητήρα και την κίνηση μπροστά. Ο… κινητήρας του ρολογιού της Tag Heuer είναι από μόνος του ένας θρύλος, καθώς έχει γράψει τη δική του ιστορία στον κόσμο της ωρολογοποιίας. Πρόκειται για τον Calibre 16, ο οποίος βασίζεται είτε στον ETA 7750, είτε στον Sellita SW-500.

Λειτουργεί στα 4 Ηz, είναι ένας Column wheel χρονογράφος, με αυτόματο κούρδισμα και power reserve 42 ωρών, ό,τι πρέπει -δηλαδή- για να ολοκληρωθεί ο αγώνας στο Le Mans. Η κάσα έχει διάμετρο 43 mm, είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο. Κεντρικά υποστηρίζει ώρα, λεπτά και τον δείκτη του χρονογράφου, στη στεφάνη υπάρχει ταχυμετρική κλίμακα, δύο totalizers του χρονογράφου στο 12 και το 6, ένα υποκαντράν για τα δευτερόλεπτα στο 9 και την ένδειξη της ημέρας και της ημερομηνίας σε δύο παράθυρα στο 3.

Η ενδεικτική τιμή του είναι γύρω στα 5500 ευρώ, είναι αδιάβροχο στα 100 μέτρα και φορά μαύρο δερμάτινο λουράκι με κόκκινες ραφές.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε το μοντέλο της Nissan που συμμετέχει στις 24 Ώρες του Le Mans.

More Stories
Jaquet Drosz The Eclipse Mother of Pearl