Rolex 24 At DAYTONA: Ο αγώνας στην ιστορική πίστα Daytona International Speedway

Η Rolex συνεχιζει να υποστηρίζει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, και χαρίζει ένα μοναδικό έπαθλο στους νικητές του  24 At DAYTONA. 

Αρχικά γνωστό ως το 24 Hours of DAYTONA, το Rolex 24 At DAYTONA είναι ένας 24ωρος αγώνας αντοχής για σπορ αυτοκίνητα που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Daytona International Speedway. Υπάρχουν παραδοσιακά περίπου 60 αυτοκίνητα στην πίστα που ανταγωνίζονται για τη νίκη σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες. Κάθε ομάδα ανταλλάσσει βάρδιες μεταξύ τριών έως πέντε οδηγών. Στη πίστα συναντάμε συγκεκριμένες μάρκες αυτοκινήτων: Porsche, Ferrari, Corvette, Mazda, Ford, Lamborghini, Lexus και Cadillac.

Το Rolex 24 At DAYTONA, πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, με την τύχη των οδηγών να κρίνεται στα τελευταία λεπτά. Τελικά, την πρώτη θέση κατέκτησε το #7 Porsche Penske Motorsport, Porsche 963, ανάμεσα σε ισχυρό ανταγωνισμό. Η Rolex υποστηρίζει τον αγώνα από τη δεκαετία του 1960, ενώ ανέλαβε τον ρόλο του χορηγού από το 1992.

Κατά τη διάρκεια του 24ωρου μαραθωνίου, στην πίστα επικράτησαν ποικίλες συνθήκες, από έντονη ζέστη το μεσημέρι έως τη δροσιά της αυγής, γεγονός που επέβαλε στις ομάδες να αλλάζουν συνεχώς στρατηγικές. Η κατηγορία Grand Touring Prototype (GTP), ήταν η πιο δύσκολη, με το #7 να κατακτά τη νίκη στα τελευταία συναρπαστικά λεπτά και το #31 Whelen Cadillac Racing, Cadillac V-Series.R, να έρχεται στη δεύτερη θέση.

Οι οδηγοί Dane Cameron, Felipe Nasr, Josef Newgarden και Matt Campbell έγραψαν ιστορία ως πρωτοεμφανιζόμενοι νικητές στο Rolex 24 At DAYTONA. Αναγνωρίζοντας την αφοσίωσή τους στην αριστεία, η Ρολεχ τους πρόσφερε ένα ειδικά χαραγμένο Oyster Perpetual Cosmograph Daytona.

Αντιπρόσωπος: Rolex SA

More Stories
Ένα world timer που θέλει λίγο… σπρώξιμο!