Ωρολογοποιία και αστρονομία μαζί στο νέο Geo.Graham the Moon

To Geo.Graham the Moon είναι ένα έργο υψηλής ωρολογοποιίας από την Graham με αστρονομικές καταβολές, εξοπλισμένο με ένα flying tourbillon και retrograde λειτουργία φάσεων της σελήνης. Πρόκειται για ένα grand complication ρολόι με τα όλα του σε έντονο μπλε χρώμα, το οποίο αποτίνει φόρο τιμής στον George Graham (1673-1751), ο οποίος είχε σχέσεις με τον κόσμο της αστρονομίας. 

Το ρολόι θα κυκλοφορήσει σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό 20 κομματιών σε όλο τον κόσμο, με retrograde ένδειξη των φάσεων της Σελήνης, με τον κάθε κύκλο να υπολογίζεται σε σχέση με τον μήνα του Φεγγαριού, δηλαδή κάθε 29 μέρες, 12 ώρες, 44 λεπτά και 2,9 δευτερόλεπτα ολοκληρώνει έναν κύκλο. 

Η Graham ισχυρίζεται ότι το ρολόι απαιτεί διορθώσεις στη λειτουργία του κάθε 122 χρόνια, η οποία μπορεί να γίνει με ένα μόνο πάτημα στο κατάλληλο κουμπί. Στο εσωτερικό του υπάρχει ο Caliber G1769, με το flying tourbillon στο 6. Ο μηχανισμός έχει κούρδισμα στο χέρι, 29 λίθους, απορρόφηση κραδασμών με incabloc, power reserve 96 ώρες σε μία κάσα διαμέτρου 46 mm από ροζ χρυσό. 

Στο καντράν μπλε χρώματος υπάρχουν 45 διαμάντια, 34 πάνω στο καντράν και 11 πάνω στη στεφάνη, με σκοπό να απεικονίζουν τους αστερισμούς της Καμηλοπάρδαλης, του Περσέα, της Κασσιόπειας, της Μεγάλης και Μικρής Άρκτου, ενώ το κέντρο του καντράν είναι ο Πολικός Αστέρας. 

Για την ιστορία, αυτό το μοναδικό ωρολογιακό δημιούργημα, εκτός από την αστρονομική γνώση που κομίζει στον κάτοχό του, έχει επίσης… αστρονομική τιμή που φτάνει στα 280.000 δολάρια στις ΗΠΑ. 

More Stories
H Longines στο Dubai World Cup