Oris X Cervo Volante: Mια ακόμη συνεργασία με στόχο την ισορροπία του περιβάλλοντος

Η Oris παρουσιάζει μια νέα ειδική συλλογή του ρολογιού της Big Crown Pointer Date σε συνεργασία με την εταιρεία βιώσιμων προϊόντων δέρματος ελαφιού, Cervo Volante. Αυτή η νέα συλλογή αντικατοπτρίζει περήφανα, για μια ακόμη φορά, τη δέσμευση της ελβετικής εταιρείας ρολογιών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Κάθε χρόνο, περίπου 15.000 άγρια κόκκινα ελάφια πρέπει να θανατωθούν στην Ελβετία. Η επιχείρηση αυτή είναι απολύτως νόμιμη και απαραίτητη, ελέγχεται από αυστηρούς κανονισμούς και ρυθμίσεις, που αποβλέπουν στη διαχείριση των πληθυσμών των ελαφιών αλλά και την προστασία της ελβετικής υπαίθρου. Το 2017, οι φίλες Kadri Vunder Fontana, μηχανικός βιοτεχνολογίας και έμπειρη επιχειρηματίας, και Conny Thiel-Egenter, βιολόγος που ειδικεύεται στην προστασία της φύσης και στη διαχείριση της άγριας ζωής των οικοτόπων, ίδρυσαν την εταιρεία Cervo Volante. Το όραμά τους ήταν να παίρνουν τα απόβλητα, συγκεκριμένα τα δέρματα των ελαφιών, και να τα μετατρέπουν σε όμορφα, ανθεκτικά και τελικά βιώσιμα προϊόντα, όπως υποδήματα και αξεσουάρ.

Παθιασμένη με τη φύση και με γνώμονα την επιθυμία να κάνει φιλικά προς το περιβάλλον, βιώσιμα προϊόντα από άγριο δέρμα, η Cervo Volante χρησιμοποίησε επίσης τα δύο τελευταία εναπομείναντα βυρσοδεψεία της Ελβετίας, τα οποία χρησιμοποιούν 100% οικολογικές διαδικασίες επιχρωματισμού και μαυρίσματος του δέρματος.

Πρόσφατα, η Cervo Volante συνεργάστηκε με την Oris για ένα πρότζεκτ σχετικά με την κατασκευή ενός βιώσιμου λουριού από δέρμα ελαφιού. Η Oris, είναι γνωστό ότι δραστηριοποιείται σε διάφορες επιχειρήσεις με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος εδώ και πολύ καιρό και αυτή η νέα συνεργασία αποτελεί μέρος της αναγνωρισμένης καμπάνιας Change for the Better της ελβετικής manufacture.

Η συνεργασία Oris Χ Cervo Volante ξεκινά με το λανσάρισμα τριών ρολογιών Big Crown Pointer Date εφοδιασμένα με λουράκια από δέρμα ελαφιού, τα οποία είναι επεξεργασμένα ώστε να απαλλαγμένα από κάθε αλλεργική επίδραση, να είναι ανθεκτικά, βιώσιμα και μοναδικά. Αυτή η τριάδα ρολογιών διαθέτει πολύχρωμα καντράν εμπνευσμένα από τις Άλπεις και λουράκια, θήκες και καρτοθήκες, που που παράγονται από το δέρμα ελαφιών που διαχειρίζεται η Cervo Volante. Τα ρολόγια Big Crown Pointer Date διαθέτουν κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι διαμέτρου 38mm με κρύσταλλο από ζαφείρι, μπροστά και πίσω. Φιλοξενούν μέσα τους έναν αυτόματο μηχανισμό που προσφέρει power reserve 38 ωρών.

Περισσότερες πληροφορίες για την Oris εδώ

Aντιπρόσωπος: RIST Hellas

More Stories
H Longines λανσάρει τη σειρά Symphonette