Oris Aquis Depth Gauge

H Oris παρουσιάζει την ανανεωμένη έκδοση του καταδυτικού ρολογιού της, του Aquis Depth Gauge, το οποίο διακρίνεται για την ικανότητά του να κάνει μέτρηση του βάθους στο οποίο βρίσκεται ο δύτης που το φορά. 

Το ρολόι βασίζεται στον φυσικό νόμο του Boyle Mariotte, χρησιμοποιώντας μια εσωτερική οπή στο 12, η οποία κατά τη διάρκεια της κατάδυσης επιτρέπει τη συμπίεση του αέρα μέσα στην κάσα, επιτρέποντας την είσοδο του νερού μέσω της οπής. Η διαφορά πίεσης μεταξύ του νερού και του συμπιεσμένου αέρα δείχνει την ένδειξη για το βάθος κατάδυσης. 

Η ακρίβεια της μέτρησης είναι εξασφαλισμένη σύμφωνα με την Oris, ενώ σημειώνεται ότι ο δείκτης δεν επηρεάζεται από την αδράνεια, δείχνοντας σε μία κυκλική σειρά ενδείξεων περιμετρικά της στεφάνης το βάθος, το οποίο μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 100 μέτρα. Το ρολόι είναι αδιάβροχο μέχρι και στα 500 μέτρα βάθος. 

Στο εσωτερικό του ρολογιού βρίσκεται ο αυτόματος μηχανισμός Oris 733, ο οποίος υποστηρίζει ώρα, λεπτά, δευτερόλεπτα και ημερομηνία σε ένα παράθυρο στο 6. Η κάσα είναι από ανοξείδωτο ατσάλι με θολωτό κρύσταλλο ζαφειριού πίσω και μπροστά, ενώ στο κουτί του ρολογιού υπάρχει η επιλογή και τα εργαλεία για να φορέσει το ρολόι είτε λουράκι από καουτσούκ, είτε μεταλλικό μπρασελέ. 

More Stories
Νέα πτήση Αθήνα-Ντουμπάι