Οι Περσείδες πέφτουν πάνω στο καντράν…

Η L’Duchen παρουσιάζει δύο μοντέλα με καντράν από astral blue χρώμα ή mother of pearl, με ένδειξη των φάσεων της Σελήνης και τις Περσείδες χαραγμένες πάνω τους.

Στην ατσάλινη κάσα 38 mm, η οποία έχει zircons στη στεφάνη, φιλοξενείται ο quartz μηχανισμός Ronda 708 calibre. Το ρολόι υποστηρίζει κεντρικά ώρα, λεπτά και δευτερόλεπτα, ενώ είναι αδιάβροχο στα 50 μέτρα και φορά δερμάτινο λουράκι είτε σε μαύρο, είτε σε μπλε χρώμα. Στο 6 υπάρχει η ένδειξη της ημερομηνίας.

Σύμφωνα με την Wikipedia, οι Περσείδες είναι βροχή διαττόντων από τα απομεινάρια του κομήτη Σουίφτ-Τάτλ και όταν εισέρχονται στην ατμόσφαιρα της Γης με τεράστιες ταχύτητες καίγονται εξαιτίας της τριβής με την ατμόσφαιρα μέσα σε δευτερόλεπτα. Ονομάζονται Περσείδες, επειδή το ακτινοβόλο σημείο τους προβάλλεται στον αστερισμό Περσέα, φαίνεται δηλαδή σαν να έρχονται από την κατεύθυνση αυτή. Η αρχή της βροχής είναι ορατή από τα μέσα Ιουλίου κάθε χρόνο, με την κορύφωση μεταξύ 9 και 14 Αυγούστου, οπότε ο ρυθμός των μετεώρων φθάνει τα 60 και πλέον ανά ώρα.

More Stories
Υπηρεσία WISeAuthentic από την ΗΥΤ