Ο κινεζικός ζωδιακός κύκλος στα Vacheron Constantin

H Vacheron Constantin φέρνει στη συλλογή Métiers d’Art τους θρύλους του κινεζικού Ζωδιακού Κύκλου, καθώς φέτος είναι η χρονιά του φιδιού, εγκαινιάζοντας μία ακόμα εντυπωσιακή παραλλαγή της μοναδικής αυτής συλλογής που έχει καταφέρει να κερδίσει όλους τους φίλους της υψηλής ωρολογοποιίας.

Οι γλυπτικές τεχνικές και η μοναδικός τρόπος επισμάλτωσης που ακολουθείται για να προκύψει το μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα στο καντράν των ρολογιών των νέων Vacheron Constantin. H manufacture έχει παρουσία στην Κίνα από το 1845 και έπειτα, αντλώντας έμπνευση από την ασιατική παράδοση και την μοναδική τεχνική.

Εξειδικευμένοι τεχνίτες συνεργάστηκαν για τη Χρονιά του Φιδιού, παράγοντας δύο μοντέλα, το ένα σε ροζ χρυσό και το άλλο σε πλατίνα. Τα ρολόγια θα δημιουργηθούν σε δύο περιορισμένες εκδόσείς 12 αντιτύπων, τα οποία θα εκτεθούν στις boutique της φίρμας.

Στο εσωτερικό του μοναδικού αυτό ωρολογιακού δημιουργήματος βρίσκεται ο μηχανισμός Calibre 2460 G4, o οποίος εμφανίζει την ώρα, τα λεπτά, την ημέρα και την ημερομηνία σε τέσσερα διαφορετικά παράθυρα. Ο μηχανικός μηχανισμός με το αυτόματο κούρδισμα εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις την ώρα, έχει ρότορα από χρυσό 22 καρατίων, με το μοτίβο του Μαλτέζικου Σταυρού.  Αποτελείται από 237 μέρη, έχει 27 λίθους, έχει power reserve 40 ώρες, είναι αδιάβροχο στα 30 μέτρα και φορά λουράκι από δέρμα αλιγάτορα.

More Stories
H Blancpain υποστηρίζει το GOMBESSA Project